Ministerie van Defensie

12-02-2008 09:13

MARECHAUSSEE HOUDT GELDSMOKKELAAR OP SCHIPHOL AAN

De Koninklijke Marechaussee Schiphol heeft een vrouw aangehouden die 120.000 euro probeerde te smokkelen. Ze had het geld op haar buste en in haar lichaam verstopt.

De marechaussee werd ter plaatse geroepen bij een veiligheidscontrole omdat bij een fouillering van een vrouw een hard voorwerp werd aangetroffen ter hoogte van haar buste. De vrouw was onderweg naar Colombia. Na controle bleek het te gaan om een koker waarin een grote hoeveelheid geld gewikkeld zat, hierop is de vrouw voor verder verhoor meegenomen.

Tijdens verder onderzoek bleek dat de vrouw niet alleen geld tussen haar borsten verstopt had zitten, maar ook 65.000 euro in haar lichaam had ingebracht. Na telling bleek dat ze meer dan 120.000 euro in en op haar lichaam had.

Bureau financiële recherche van de Marechaussee doet verder onderzoek naar de herkomst van het geld. De vrouw is in verzekering gesteld.

Vorig jaar werden door de marechaussee op Schiphol 62 mensen aangehouden wegens geldsmokkel, daarbij werd in totaal 3 miljoen euro in beslag genomen. Veelal gaat het om het witwassen van crimineel verdiend geld.