Datum: 12 februari 2008

Warmond Twee aanhoudingen na inbraken in schuurtjes De politie heeft twee verdachten, een man van 23 jaar uit Rijnsburg en een man van 30 jaar uit Katwijk, aangehouden op verdenking van het stelen van spullen uit schuurtjes in Warmond. Een getuige hoorde gerommel bij de schuur en belde de politie nadat zij twee mannen bij haar schuur zag staan. De getuige kon een redelijk signalement opgeven van de verdachten. Agenten maakten in de omgeving van waar de melding vandaan kwam, de Bernhardstraat, een zoektocht naar de twee verdachten. Op de Burgemeester Nederburghlaan werden de twee uiteindelijk in de kraag gevat. De twee verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij ingesloten zijn. In hun bezit werden spullen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. Ook deze spullen waren afkomstig uit schuurtjes bij woningen. De politie adviseert schuren en garage altijd goed af te sluiten omdat bekend is dat dieven soms alleen maar aan deuren voelen om te kijken of deze open is en vervolgens hun slag slaan.

Leiden Aanhouding op verdenking van heling fiets De politie heeft maandagavond 11 februari een 19 jarige Zoeterwoudenaar aangehouden op verdenking van diefstal c.q. heling van een fiets. Een agent zag de man fietsen op de Haarlemmerstraat en hield hem staande voor een controle omdat het rijwiel kenmerken van diefstal vertoonde. Volgens de fietser had hij de fiets voor 20 euro gekocht bij het station. De fiets staat echter als gestolen geregistreerd.

Roelofarendsveen 15 openstaande boetes betaald Een geplande alcoholcontrole door het RVHT (Regionaal Verkeershandhavingsteam) van Politie Hollands Midden op vrijdagavond 8 februari gaf, na de eerste blaastest met A-indicatie, aanleiding een Poolse man als bestuurder van een personenauto aan te houden op verdenking van het rijden onder invloed. Hij blies op het ademanalyseapparaat op het politiebureau een uitslag van 255 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is.

Tijdens de duur van de ademanalysetest trokken agenten het kenteken van de auto na waaruit bleek dat de verdachte nog 15 openstaande boetes bij het CJIB had. In totaal kon de verdachte een bedrag van bijna 1000 euro betalen. Samen met de "bekeuring" van 220 euro voor het rijden onder invloed rekende de man 1200 euro af.

De controle duurde van 20.00 uur tot 03.00 uur de volgende dag. In totaal werden er 207 automobilisten gecontroleerd op de aanwezigheid van alcohol op verschillende plaatsen, in Roelofarendsveen, Leiderdorp, Ter aar en Rijpwetering. Twee personen bliezen op de blaastest een alert, maar op het ademanalyse werd geen overschrijding van de limiet van 220 ug/l waargenomen. Een 39 jarige Amsterdammer blies een uitslag van 290 ugl/, tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Aanhoudingen op verdenking van heling fiets De bikers van de politie die zich bezig hielden met het toezicht op de horeca hebben zondagnacht 10 februari, rond 02.10 uur, een man gecontroleerd die moeite had zijn fiets van het slot te halen op de Achter de Waag. De fiets werd gecontroleerd waaruit bleek dat deze als gestolen gesignaleerd stond. De fiets was rond 22 oktober 2007 gestolen op de Provincialeweg in Haastrecht. De verdachte, een 20 jarige Rotterdammer, is daarop aangehouden op verdenking van diefstal c.q heling van de fiets. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Gouda Politie neemt rijbewijs in De politie heeft maandag 11 februari het rijbewijs ingenomen van een 75 jarige automobilist uit Gouda. De man werd rond 22.30 uur op de Burgemeester Gaarlandtsingel door agenten gecontroleerd waarbij drankgebruik werd vastgesteld. De uitslag van zijn ademanalyse was 605 ug/l (limiet 220 ug/l). Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --