Gemeente Soest

Bijeenkomst Bouwbesluit voor Bouwend Soest.

Datum: 12/02/2008

Op donderdagavond 7 februari werd op uitnodiging van wethouder Middelkoop in de Brandweerkazerne aan de lange Brinkweg te Soest een bijeenkomst georganiseerd voor aannemers, architecten, ontwikkelaars uit Soest, Soesterberg en omstreken. Het thema van de avond was "Het Bouwbesluit, wat is het waard in Soest". Ruim 50 personen uit bouwend Soest waren deze avond aanwezig.

Na een welkom van wethouder T. Middelkoop hield de heer Loogman, medewerker bij de afdeling Planologie en Bouwen, een inleiding over het Bouwbesluit in zijn algemeenheid en over de wijze hoe Soest met het Bouwbesluit omgaat.

Bij aanvragen om bouwvergunning wordt door de gemeente Soest een hoge prioriteit gelegd bij de technische eisen die betrekking hebben op veiligheidsaspecten (brandveiligheid, constructieve veiligheid, gebruiksveiligheid en sociale veiligheid) en gezondheid. Daarnaast werd tijdens de inleiding aandacht besteed aan de eisen die gesteld worden aan de in te dienen stukken bij een aanvraag om bouwvergunning.

Wethouder T. Middelkoop nodigde na de gehouden inleiding iedereen uit om op informele wijze met elkaar en de aanwezige medewerkers van de gemeente Soest van gedachten te wisselen. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt.

Het was een zeer geslaagde avond, zeker voor herhaling vatbaar, zodat wethouder Middelkoop voorstelde ieder jaar een dergelijke bijeenkomst te organiseren waarbij bouwend Soest de gemeente kan ontmoeten.

.