AutoRai

Opel groeit fors in leasemarkt

(2/12/2008)
Opel heeft vorig jaar forse groei bewerkstelligd in de leasemarkt. De Astra groeide in 2007 uit tot Nederlands populairste leaseauto, terwijl Opel, dankzij een totale verkoopstijging van meer dan 35 procent, een tweede plaats bekleedt in de lijst van populairste leasemerken.

Met een totaalaantal van ruim 160.500* nieuwe registraties is de Nederlandse leasemarkt vorig jaar met ruim 14 procent gegroeid. In deze positief gestemde markt presteerde Opel met een verkoopstijging van 35,3 procent zelfs nog beter. Een totaal marktaandeel van 11,4 procent levert Opel een tweede plaats in het klassement van Nederlandse populairste leasemerken op.

Dit zakelijke succes van Opel is mede te danken aan de enkele jaren geleden ingezette merkstrategie. Nog meer dan voorheen combineert Opel in zijn autoâs vooruitstrevende techniek met een sportief en dynamisch design. Voor de zakelijke markt heeft Opel speciale modellen ontwikkeld, wat heeft geleid tot een gedegen productgamma, met over de gehele linie een goede, stabiele restwaarde. Deze ontwikkeling is duidelijk niet voorbijgegaan aan de Nederlandse leasemaatschappijen en leaserijders. Ook een gedegen benadering van de zakelijke markt, ondersteund door de âluxe leasen-campagneâ, werd in de loop van 2007 geïnitieerd.

Leasetopper
Hoewel de Opel Vectra nog altijd veel wordt geleased en ook de Corsa in 2007 een forse groei doormaakte in het zakelijke segment, is er één model dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt. De Opel Astra is in 2007 veruit de populairste Nederlandse leaseauto gebleken. Bijna 6.400 Nederlandse leaserijders kozen voor de Astra, waarmee alle rechtstreekse concurrenten ruimschoots op achterstand werden gezet. Ook onder de nieuwe fiscale regels is de Opel Astra met zijn rijke standaarduitrusting aantrekkelijk geprijsd gebleven, mede omdat veel uitvoeringen van Opels populaire middenklasser in aanmerking komen voor een B- of C-milieulabel.

De Opel Astra is er als vijfdeurs, GTC, stationwagon en TwinTop. Het uitgebreide motorenpalet omvat zuinige en schone TWINPORT- en ECOTEC-benzinemotoren en CDTi-motoren met een inhoud variërend van
1,3 liter tot en met 2,0 liter.


*Bron cijfers: RDC. Bewerking: Aumacon