KNHS

terug

KNHS Regiokampioenschappen Drenthe dressuur pony's 12 februari 2008
Drenthe Julia van Schaik

1 | 2

Beilen - In de manege van De Stroomruiters streden de ponyruiters zaterdag om de Drentse dressuurtitels. In de Z2 was het aantal deelnemers weliswaar bescheiden, maar toch kon in deze klasse een sterke kampioene worden gehuldigd. Het kampioenslint ging naar Tatjana Mulder van de ponyclub Roden.

Mulder stelde haar New Forest pony Leliebelle (v. Brummerhoeve Boss) vakkundig voor en werd daarvoor door de twee juryleden beloond met 264 en 265 punten, een percentage van 66.13%. Met deze uitstekende score wist Mulder, die ook heeft meegereden in de Imperial Riding Cup, de concurrentie ruimschoots achter zich te laten. Op eerbiedwaardige afstand volgde Cynthia Katoen op de tweede plaats. Zij behaalde met India een score van 60.13%.

Spannender was het in de Z1, waarin de ervaren Julia van Schaik (zie foto) van de PC Exloo met de titel naar huis ging. Met Den Ostriks Dailan behaalde ze 62.06%. De amazone uit Valthermond was afgelopen zomer nog Drents kampioen in de M2. Goede tweede was Lars Nijboer met Fjoeri (61.18%). In de Z1/Z2 categorie C won ook een ervaren duo: Bengt Snijders met Lord Wesley (v. The Hale Vermillion). Snijders was afgelopen zomer nog tweede op de Hippiade met zijn Welshpony in de M1/M2 cat. C. In de M2 grote maat voerde Marjan Hooge de ereronde aan met Mr. Matcho.

Opvallend in Beilen waren de prestaties van broer en zus Mitchell en Jayeleigh Krieger, beiden lid van de Milleniumruiters. Mitchell werd met Dancers Quest (zie foto) kampioen in de M1/M2 categorie C en Jayeleigh werd met Rhythmical reserve-kampioen in de L2 A/B en kampioen met Just a Medley in de L1 A/B.

Steven Stegen