Politie Haaglanden

Persberichten 12 februari

Haaglanden, 12-02-2008

Haastige spoed
Den Haag 706 Automobilisten die op 11 februari tussen 7.00 en 12.45 uur op de Professor B.M. Teldersweg harder reden dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u, kregen een bon. De hoogst gemeten snelheid was 107 km/u. In totaal werden er 3.097 passanten gecontroleerd.

Dronken bestuurder vast op trambaan
Den Haag Een 39-jarige Hagenaar raakte op 12 februari in de vroege ochtend op de Waldeck Pyrmontkade met zijn auto vast op de trambaan. Toen agenten arriveerden was snel duidelijk waarom de man daar was beland; hij verkeerde duidelijk onder invloed van alcohol. De verdachte blies 620 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Winkeldieven op heterdaad betrapt
Wateringen Alert winkelpersoneel van een bouwmarkt aan de S-Gravenzandseweg heeft maandag tot twee keer toe winkeldieven op heterdaad betrapt. Rond 10.25 zag het personeel hoe een 39-jarige man uit Den Haag een groepszekering zonder te betalen mee wilde nemen. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij kreeg een proces-verbaal. Een paar uur later was het opnieuw raak. Toen was op een beveiligingscamera te zien hoe twee mannen (48 en 42) uit Den Haag zich in de winkel verdacht gedroegen. De 48-jarige verdachte haalde goederen uit de verpakking en stopte die in zijn jas. Hierop werden de mannen aangehouden. De politie heeft beide verdachten op het politiebureau verhoord. De 48-jarige man heeft de diefstal bekend. De andere man ontkent iets van de diefstal te weten. De mannen moet zich voor de rechter verantwoorden.

Bromfietsdief aangehouden
Den Haag - Surveillerende agenten zagen maandagmiddag 11 februari omstreeks 13.15 uur twee Hagenaars rijden op een gestolen bromfiets. De agenten volgden het tweetal en zagen één van de jongens met de bromfiets staan op het Nicolaas Penninghof. Het bromfietsplaatje was inmiddels van de bromfiets gehaald en bij het zien van de agenten nam de jongen, een 16-jarige Hagenaar, de benen. Na een korte achtervolging, waarbij de verdachte een woning in vluchtte en via het raam weer naar buiten ging, werd hij aangehouden. De 21-jarige broer van de verdachte werd eveneens aangehouden omdat hij had geprobeerd de aanhouding te verhinderen. De bromfiets bleek maandagmorgen 11 februari te zijn gestolen vanuit de voortuin van een woning in de Koningstraat. De politie onderzoekt de zaak.

Leugentje om bestwil
Den Haag Agenten zagen een 29-jarige Hagenaar dinsdagmorgen 12 februari om 00.30 uur door het rode verkeerslicht rijden op de kruising Elandstraat / Zoutmanstraat. Aangezien de bestuurder nogal haast leek te hebben, besloten de agenten hem te volgen. Via een kruip-door-sluip-door-route belandde de man uiteindelijk op de Laan van Meerdervoort, waar hij door de agenten gecontroleerd werd. Omdat de man vermoedelijk een valse naam opgaf, hielden de agenten hem aan de brachten hem naar het politiebureau. Daar gaf hij wederom de verkeerde naam op. Al snel bleek waarom: de man was niet in het bezit van een Nederlands rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs en twee bekeuringen voor het opgeven van een valse naam.

Bestuurder met borrel op
Den Haag Een 43-jarige Haagse reed maandagavond 11 februari op de kruising van de Zoutmanstraat met de Piet Heinstraat met haar auto een 16-jarige fietser aan. Geen van de betrokkenen hield letsel over aan de botsing, wel was het voorwiel van de fiets verbogen. Ter plaatse gekomen agenten lieten de vrouw een blaastest doen, waarbij zij 440 ugl blies. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).
De vrouw werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Getuigen poging straatroof gezocht
Den Haag Politie Haaglanden zoekt getuigen van een poging tot straatroof, maandag 11 februari omstreeks 11.15 uur op de Torenstraat. Een 24-jarige Haagse liep over de Torenstraat, met haar rugtas in haar hand. Plotseling kwam uit het Agnietenpad een man, die ter hoogte van de vrouw voorover bukte en aan haar rugtas begon te trekken. De vrouw liet echter haar tas niet los en gaf haar belager een trap tegen zijn been. Hierop liet de man de tas los en ging er vandoor. Het signalement van de man luidt: een man met een licht getinte huidskleur, 35-40 jaar oud, 1m76-1m80 lang, dik postuur en een kaal hoofd. De man had een litteken onder zijn rechteroog en was gekleed in een korte zwarte jas (lijkend op een bomberjack) een blauwe spijkerbroek en witte sportschoenen.
Heeft u maandagmiddag iets gezien van deze poging tot beroving of denkt u te weten wie deze onbekende man is? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000

Geen kentekenplaat, bromfiets kwijt
Leidschendam Een 20-jarige Haagse bromfietser trok op maandag 11 februari omstreeks 17.15 uur op het Jasmijnhof de aandacht van een politieman, omdat er geen kentekenplaat aan de achterzijde van zijn bromfiets was bevestigd. De Hagenaar verklaarde dat de kentekenplaat enkele dagen eerder was ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in en heeft de bromfiets in beslaggenomen.

Van bed gelicht
Leidschendam De politie krijgt regelmatig verzoeken van justitie om personen, die hun bekeuringen niet tijdig betaald hebben of nog een vrijheidsstraf moeten ondergaan aan te houden. Op maandag 11 februari omstreeks 12.15 uur was het de beurt aan een 24-jarige Leidschendammer. De man lag nog in diepe slaap. Hij werd gewekt en ingesloten in het politiebureau. De Leidschendammer zal 6 dagen in de cel moeten doorbrengen.

Klusjesman aangehouden
Leidschendam De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage heeft op maandag 11 februari omstreeks 16.30 uur een 59-jarige Hagenaar aangehouden. De man had vanuit een gereedschapswinkel twee tubes lijm gestolen. De politie trof later nog 5 CD hoesjes in het bezit van de man aan, die hij had ontvreemd uit een CD-winkel. De politie heeft de man ingesloten in het politiebureau en proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De Hagenaar werd in de avonduren, met dagvaarding om op korte termijn voor de rechter te verschijnen, weer in vrijheid gesteld.

Paard drukt man van fiets
Leidschendam Een paard stond op maandag 11 februari omstreeks 15.30 uur niet toe, dat hij onder het viaduct aan De Tol (onder de Rijksweg A4) werd gepasseerd door een 82-jarige Leidschendamse fietser. De 25-jarige ruiter kon niet voorkomen dat het paard uitbrak en met het achterste deel wegdraaide, waardoor de bejaarde man van zijn fiets werd gedrukt en tegen de muur van het viaduct ten val kwam. Daarbij raakte de schouder van de Leidschendammer uit de kom. Hij werd voor medische behandeling vervoerd naar het MCH ziekenhuis in Leidschendam.

Heel veel namen
Rijswijk - Een 49-jarige man uit Den Haag dacht 11 februari om 14.10 uur met een valse naam de dans te ontspringen toen hij werd opgepakt voor winkeldiefstal. De Hagenaar had uit een supermarkt aan de Herenstraat in een geprepareerde tas een schuurmachine meegenomen zonder te betalen. Tijdens het verhoor van de Hagenaar bleek dat hij dit keer en al vele malen daarvoor een valse naam had opgegeven. De man zit nog vast.

Aangehouden voor mishandeling
Zoetermeer Een controleur van de HTM raakte 11 februari om 21.00 uur gewond toen hij een jongen aansprak bij de halte aan de Voorweg die geen geldig plaatsbewijs had. De jongen, een 17- jarige Zoetermeerder probeerde weg te komen en sloeg daarbij de controleur in zijn gezicht. Het 34-jarige slachtoffer uit Den Haag is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De Zoetermeerder zit nog vast.

Getuigen doorrijding na aanrijding gezocht
Zoetermeer De politie in Zoetermeer is op zoek naar getuigen van een doorrijding na aanrijding op de Uiterwaard op maandagavond 11 februari omstreeks 19.50 uur. Een getuige meldde dat een kleine gepimpte zwarte auto met piepende banden vanaf het Savelsbos de Uiterwaard op reed. De bestuurder verloor daarbij kennelijk de macht over het stuur en botste tegen twee geparkeerd staande autos die daardoor beschadigd raakten. De zwarte auto reed vervolgens door in de richting van de Herenwaard.

De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben van deze aanrijding of mensen die na maandagmiddag de zwarte auto (mogelijk met schade) gezien hebben en weten waar deze thuishoort. Denkt u dat u informatie heeft die kan helpen de bestuurder van deze auto te vinden, belt u dan met Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.