Gemeente Noordenveld

2008

Publicatie week 07 / 2008

Gepubliceerd op: 12 februari 2008

ONTVANGEN AANVRAGEN

Aanvraag om kapvergunning

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn kapvergunning te verlenen voor:

- Oosterduinen B62 te Norg, het vellen van vier eiken en een spar met herplantplicht
In verband hiermee ligt het plan met ingang van woensdag 13 februari 2008 twee weken in het gemeentehuis voor een ieder ter inzage. Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder hiertegen schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 109, 9300 AC te Roden.

Aanvragen om bouwvergunning

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat een aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor:

- Groningerweg 94 te Peizermade, het oprichten van twee schuurtjes
- Westerstraat 2 t/m 58 te Roden, het veranderen van de erfafscheiding
- Molenweg 1 te Roden, het vergroten van een school
- De Pol 5B te Peize, het plaatsen van een carport
- Steeg 6 te Norg, het vergroten van een woning
- Eldersveld 3 te Roden, het veranderen van een gevel
- Lieverseweg 5 A te Peize, het oprichten van een woning
- Elzenlaan 19 te Peize, het plaatsen van een dakkapel
- laatste mast voor Westeresch vanuit Peize, het aanbrengen van lichtmastreclame

- Kanaalstraat 60b te Roden, het wijzigen van opslag in kantoorruimte
- Asserstraat 53 te Norg, het gewijzigd uitvoeren van reeds verleende vergunning d.d 4 februari 2008

PLANPROCEDURES

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn positief te beschikken op een verzoek om vrijstelling voor:
- Giezenstraat 2 te Roderesch, het vergroten van een woning
- Groningerstraat 11 te Roden, het legaliseren van een bestaande kattenren en prieel

- Oosterstraat 2 te Norg, het vergroten van een woning In verband hiermee ligt het verzoek met ingang van woensdag 13 februari 2007 gedurende twee weken in het gemeentehuis voor een ieder ter inzage. Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder hierover schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 109, 9300 AC te Roden.

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn positief te beschikken op een verzoek om vrijstelling middels een procedure ex artikel 19, eerste lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor:
- Stichting Woonborg, Postbus 3, 9480 AA te Vries, voor het oprichten van een appartementencomplex voor 12 wooneenheden aan de Thedemalaan in Nietap. Het betreffende perceel is kadastraal bekend gemeente Roden, sectie L, nummer 2715, plaatselijk bekend naast Thedemalaan 3 te Nietap
In verband hiermee liggen de aanvraag, het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van donderdag 14 februari 2008 gedurende zes weken in het gemeentehuis voor een ieder ter inzage. Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder schriftelijk en/of mondeling zijn zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 109, 9300 AC Roden. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit deze betrekking heeft.

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn positief te beschikken op een verzoek om vrijstelling van de voorschriften van de geldende bestemmingsplannen door middel van een procedure ex artikel 19, tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor de aanleg van een rotonde in de provinciale weg N386 ter hoogte van de aansluiting van de Achteromweg op deze weg nabij Peize-Zuid. In verband hiermee ligt het verzoek met ingang van woensdag 13 februari 2008 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage het gemeentehuis. Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder hierover schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 109, 9300 AC te Roden.

VERLEENDE VERGUNNINGEN/ONTHEFFINGEN/VRIJSTELLINGEN

Kapvergunningen

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij kapvergunning hebben verleend voor:

- Oosterduinen A59 te Norg, het vellen van een eik, 4 februari 2008
- Oosterduinen A28, het vellen van een berk met herplantplicht, 4 februari 2008

- Schonauwen 2 te Roden, het vellen van vier esdoorns met herplantplicht, 4 februari 2008

- Zandvoort 3 te Westervelde, het vellen van een kastanjeboom met herplantplicht, 4 februari 2008

- op de percelen kadastraal bekend gemeente Norg, sectie E nummers 1546 en 1009 achter het
Oosterveld te Norg, het vellen van 175 are bos met lariksen met herplantplicht, 4 februari 2008

- Oosterduinen E15, het vellen van vier douglassparren, een eik, een loofboom en een spar, 4 februari 2008

Bouwvergunningen

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij bouwvergunning hebben verleend voor:

- Markeweg 17 te Steenbergen, het vergroten van een ligboxenstal, 4 februari 2008

- Hoofdstraat 45 te Een, het vergroten van een woning, 1 februari 2008
- Lieverseweg 24 te Peize, het wijzigen van een gevel, 1 februari 2008
- Transportweg 1 te Roden, het plaatsen van een reclamezuil, 30 januari 2008

Vrijstelling

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij vrijstelling hebben verleend aan:

- Molenpad 1 te Peize om in de molen van Peize producten voor thuisbakkers te mogen verkopen,
5 februari 2008.

Ontheffing van de A.P.V.

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat ontheffing is verleend van art. 4.7.2., lid 1 van de A.P.V. voor:

- Transportweg 1 te Roden, het plaatsen van een lichtreclame

Aanlegvergunning

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij aanlegvergunning hebben verleend voor:

- het graven en dempen van enkele sloten op het perceel Roderwolderdijk 1 te Roderwolde

- de aanleg van twee singels en een bosje op het perceel Hoofdweg 75 te Steenbergen.
Belanghebbenden kunnen hiertegen binnen zes weken na de datum, waarop het besluit is verzonden (05-02-08), een bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden.

Overige verleende vergunningen/ontheffingen

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij vergunning hebben verleend voor:

- het aanleggen van een uitrit bij de percelen Juffrouw Clewitsstraat
1a en 1b te Nieuw-Roden, 31 januari 2008

- het stoken van een veldoven in april in de jaren 2008, 2009 en 2010 op het perceel Hoofdweg 3 te Langelo, 31 januari 2008
- het collecteren van 17 tot en met 22 november 2008 voor het Nationaal MS fonds in de gemeente Noordenveld, 5 februari 2008 De Burgemeester maakt bekend dat hij vergunning heeft verleend voor:
- het organiseren van een bosrandfair op 7 juni 2008 op de parkeerplaats en het terras bij Donderseweg 7 te Norg, 30 januari 2008**

- het organiseren van een Palmpasenoptocht op 16 maart 2008 te Norg, 5 februari 2008**
Binnen zes weken na de achter het perceel genoemde datum kan hiertegen een bezwaarschrift worden ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden. Ten aanzien van de overige vergunningen** kan binnen zes weken na de achter het perceel/de plaats vermelde datum hiertegen door (een) belanghebbende(n) een bezwaarschrift worden ingediend bij de Burgemeester.

Verkeersbesluit

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn een verkeersbesluit te nemen, waarbij een parkeerplaats aan de Mezenstraat 62 in Norg, nabij nr. 62, wordt aangewezen als gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats. Het ontwerpbesluit met bijbehorende situatietekening ligt, met ingang van 13 februari 2008 gedurende twee weken in het gemeentehuis tijdens de openingsuren voor een ieder ter inzage.
Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze omtrent het besluit kenbaar maken aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden.

WET MILIEUBEHEER

Melding AmvB

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat een melding als bedoeld in artikel 8.40 van deze Wet is ontvangen van:

- A. van Zonneveld, ingevolge het Besluit landbouw milieubeheer, voor het veranderen van een veehouderij, plaatselijk bekend Roderwolderdijk
1 te Roderwolde
De stukken liggen met ingang van woensdag 13 februari 2008 gedurende vier weken in het gemeentehuis voor een ieder ter inzage.

VOORBEREIDINGSBESLUIT

De Burgemeester van de gemeente Noordenveld maakt bekend dat de raad van die gemeente op 31 januari 2008 een voorbereidingsbesluit heeft genomen voor een gebied ter weerszijden van de provinciale weg N 386 ter hoogte van de aansluiting van de Achteromweg te Peize op deze weg. Het voorbereidingsbesluit vormt de basis voor een vrijstellingsprocedure voor de aanleg van een rotonde ter plaatse. Het voorbereidingsbesluit ligt met ingang van 13 februari 2008 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 1 te Roden. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende de termijn van terinzageligging tegen het voorbereidingsbesluit een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad, Postbus 109, 9300 AC Roden. Een bezwaarschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Indien bezwaar is gemaakt en onverwijlde spoed dat vereist, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzieningenrechter van de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank Assen, Postbus 30009, 9400 RA Assen.
---