Gemeente Schouwen-Duiveland


monumenten voor monumentenprijs 2008

Gemeente wil comite voor voordracht monumenten voor monumentenprijs 2008

Publicatiedatum: 12 februari 2008
Datum laatst gewijzigd: 12 februari 2008


- PERSBERICHT -

Datum

maandag 11 februari 2008

P. de Kroo, Tel 0111 452 262

Het voordragen van monumenten die in aanmerking komen voor de Monumentenprijs 2008 van de gemeente Schouwen-Duiveland en het formuleren van een aantal criteria voor deze voordracht. Dat zijn de belangrijkste taken van het comité Voordracht Monumentenprijs dat de gemeente hiervoor wil instellen. Voor dit nieuwe comité is de gemeente op zoek naar Schouwen-Duivelanders die vanuit hun deskundigheid of vanuit hun interesse mee willen werken aan de voorbereidingen van de Monumentenprijs Schouwen-Duiveland 2008.
Met de instelling van dit comité, waarvoor nog twee vrijwilligers worden gezocht, wil de gemeente meer aandacht aan de monumentenprijs geven. Dit nieuwe comité moet, met begeleiding van de medewerker Monumentenzorg de voordracht van monumenten voorbereiden die in aanmerking komen voor deze tweejaarlijkse prijs. Op basis van deze voordracht bepaalt het college van burgemeester en wethouders de uiteindelijke winnaar. Die wordt begin september bekendgemaakt tijdens een speciale avond. Voorafgaande aan deze nominatie moet het comité ook een aantal eisen opstellen voor deze voordracht. De Monumentenprijs Schouwen-Duiveland is in 2002 in het leven geroepen met het doel het behoud van het cultureel erfgoed te stimuleren. De prijs bestaat uit een cheque van EUR 2269,-. Voorwaarde is dat de prijswinnaar dit bedrag gebruikt voor monumentenzorg of promotie van monumenten.

De prijs wordt uitgereikt aan particulieren of organisaties die zich in de afgelopen twee jaar verdienstelijk hebben gemaakt voor het cultureel erfgoed op Schouwen-Duiveland door:

1. hun inspanningen voor of bij restauratie van het monument;
2. hun inspanningen om het monument voor de toekomst te bewaren door het een nieuwe bestemming te geven;

3. hun inzet om de belangstelling voor monumenten en monumentenzorg via promotie/ voorlichting te vergroten.

Wie belangstelling heeft voor een plaatsje binnen het comité Voordracht Monumentenprijs kan tot uiterlijk 10 maart contact opnemen met P. de Kroo, medewerker Monumentenzorg, telefoon 0111 452 262.