AutoRai

Wereldprimeur voor dynamisch gestylde Chevrolet Aveo driedeurs

(2/12/2008)
Hét hoogtepunt van Chevrolet Europe op de Autosalon van Genève is dit jaar de nieuwe, driedeurs Aveo, die in Genève voor het eerst aan de wereld wordt getoond. Hij onderstreept Chevroletâs nadrukkelijke intentie om de succesvolle familie van compacte modellen, waarvan de verkoop van de vijfdeurs al in maart start, in hoog tempo uit te breiden.

De belangrijkste kenmerken van beide modellen zijn het opvallende uiterlijk, het kwalitatief hoogwaardige interieur en nieuwe, nog efficiëntere benzinemotoren. De dynamisch gestylde driedeurs Aveo arriveert in juni 2008 in de Europese showrooms. Potentiële kopers hebben de keuze uit twee benzinekrachtbronnen: een 1.2-liter versie met een vermogen van 84 pk en een 1.4 motor met 101 pk.

Een jaar geleden vormde de Autosalon van Genève de kraamkamer voor âYoung? Creative? Chevrolet!â, de pan-Europese wedstrijd voor studenten van opleidingen voor toegepaste kunsten. Nu, twaalf maanden later, kunnen showbezoekers de vruchten van dit succesvolle alternatief met eigen ogen aanschouwden. De hostesses op de Chevrolet-stand zijn gehuld in de outfit die in de categorie Mode, één van de vijf disciplines in deze wedstrijd, de eerste prijs won. De kleding werd ontworpen door de 20-jarige Léa Schindler, een studente aan de ESMOD International Fashion School in Lyon, Frankrijk.

Meer informatie over de wedstrijd is beschikbaar op www.youngcreativechevrolet.com.