Gemeente Woerden

Wethouder Haak loopt stage bij inloophuis

12 feb 2008
Wethouder Marjan Haak (Woerden Betrokken) loopt in februari en maart stage bij een aantal maatschappelijke organisaties. Woensdag werkte ze een avond bij inloophuis 't Centrum. "Wat een kracht hebben deze mensen!"
Marjan Haak:

"Het was overduidelijk dat ik welkom was toen ik aankwam bij Inloophuis `t Centrum. Het was al half zes en ik was wat aan de late kant. Maar toen ik vanaf de Hogewoerd het terrein opliep stonden ze enthousiast achter het raam te zwaaien. In de keuken was het eten al bijna klaar. Om zes uur wordt er met de maaltijd begonnen. De twee dames die kookten lagen goed op schema. Op het menu stond een Indiaas hoofdgerecht en een heerlijk toetje met fruit. Ik mocht nog even in de pan met rijst roeren. Maar dat was alleen nog maar leuk voor de foto. De twee vrijwilligsters waren die middag al om drie uur begonnen. Dus viel er niet veel meer aan toe te voegen."

Afwassen
"In de gezellige huiskamer knoopten diverse mensen onmiddellijk een gesprekje met mij aan. De wethouder heb je ook niet elke dag op visite. En als je vragen hebt over je werk, de regiotaxi of het parkeerprobleem in de stad, dan wil je die wel even aan de orde stellen. Ik heb een erg leuke avond gehad. Samen met zo'n vijftien andere bezoekers heb ik lekker gegeten. Samen met een aantal bezoekers en vrijwilligers hebben wij een enorme hoop schalen en pannen afgewassen. En na afloop dronken we koffie met twee van de vaste krachten, een stagiaire en een aantal bezoekers."

Wat een kracht!
"Bijna niet voor te stellen dat 't Centrum nu al bijna tien jaar draait. Per week drie maaltijden verzorgt en daarnaast nog activiteiten organiseert die gaan van één keer per maand een high tea op zondagmiddag tot één keer per jaar een strandwandeling in Scheveningen.
Heerlijk om weer met stages te beginnen. Ik wordt van al die positieve ervaringen steeds weer zo optimistisch over de kracht die mensen hebben en die ze voor anderen willen gebruiken."

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |