Botanische tuinen Utrecht


Openingsweekend Botanische Tuinen

Voorjaarsbloeiers met inburgeringscertificaat

Het is pas februari, maar toch voelt het als voorjaar. Zeker als je al die fleurig bloeiende bolgewasjes ziet die de bermen van veel steden versieren. Krokus, Sneeuwklokje en Narcis zijn ongetwijfeld de meest voorkomende en bekende soorten, maar er zijn nog veel meer van deze zogenaamde Stinzenplanten.

Het weekend van 1 maart gaat de tuin bij Fort Hoofddijk weer open voor het seizoen en om dat te vieren nemen onze experts u mee voor een rondleiding over de Stinzenhelling op Fort Hoofddijk. Ze vertellen u graag alle bijzonderheden over deze voorjaarsbloeiers uit zuidelijker streken die hier eeuwen geleden door rijke mensen werden geïmporteerd en op landgoederen aangeplant. Ze deden het daar zo goed dat ze zich inmiddels een heel eigen plaats hebben veroverd binnen de Nederlandse flora en als groep de naam Stinzenplanten kregen, naar de Friese buitenplaatsen waar ze als eerste werden aangeplant.

De rondleidingen zijn op 1 en 2 maart om 14.00 uur en starten bij de entree.

Daarnaast kunt u natuurlijk ook de rest van de tuin bekijken, vooral in de Rotstuin is zo vroeg in het jaar al verbazend veel te zien!

In de kassen bloeien diverse planten en ook de winkel en restauratieve voorzieningen zijn weer open. Met een beetje geluk kunt u op ons zonovergoten terras met uitzicht op uitlopend groen van een kopje koffie genieten.

Informatie

Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Toegangsprijs: EUR 5,00 voor volwassenen, EUR 4,00 voor 65+ en groepen. Kinderen tot 12 jaar betalen EUR 1,50 en een Museumkaart is geldig. De Tuinen zijn bereikbaar met stadsvervoer lijnen 11 en 12.

Meer informatie op www.botanischetuinen.uu.nl of bel 030-2535455.