Gemeente Someren


Beëindiging partnervervoer naar verpleeghuizen 01-02-2008 Wijziging tarief streektaxi (taxi De Leeuw) Someren 01-02-2008


Per 1 februari jl.:
Partnervervoer naar verpleeghuizen beëindigd

Vanaf 2001 reed driemaal per week een taxi naar de verpleeghuizen in Deurne en Bakel. Dit was een gezamenlijk project van de gemeenten Asten en Someren. Meerdere jaren heeft dit project bijgedragen aan een behoefte van partners, familieleden en kennissen van bewoners van deze verpleeghuizen. Dit project van partnervervoer is per 1 februari jl. gestopt.

Minimaal gebruik
Nadat het nieuwe Sonnehove is geopend, zijn veel oud-inwoners van Someren die in Bakel of Deurne in een verpleeghuis woonden weer teruggekomen naar Someren. Hierdoor is er in 2007 slechts zeer minimaal gebruik gemaakt van het partnervervoer. Al geruime tijd reist vanuit Asten niemand meer met deze taxi, vanuit Someren maakt slechts één persoon regelmatig gebruik van de taxi. Er is duidelijk geen grote behoefte meer aan deze taxi naar de verpleeghuizen.

Alternatief buurtbus
Voor diegenen die er wel gebruik van maken is er een alternatief voor dit vervoer, namelijk de buurtbus. De buurtbus rijdt meerdere keren per dag naar Deurne en stopt vlakbij verpleeghuis De Nieuwenhof. Ook kunt u met de buurtbus naar de verpleeghuizen in Bakel (Jan de Wittkliniek en St. Jozefheil) rijden. U rijdt eerst met de buurtbus naar Deurne en kunt dan overstappen bij het ziekenhuis. U kunt in het ziekenhuis wachten op de aansluiting met de buurtbus naar Bakel. Omdat de buurtbus een prima alternatief biedt (tegen een laag tarief) is besloten om het project van partnervervoer met ingang van 1 februari te beëindigen.

Meer informatie over buurtbus
Als u meer informatie over de buurtbus, stopplaatsen en reistijden wilt hebben, kunt u een folder ophalen bij de VVV of bij afdeling voorlichting van het gemeentehuis.

Vanaf 1 februari 2008:
Wijziging tarief streektaxi (taxi De Leeuw) Someren

Taxibedrijf De Leeuw verzorgt in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo, voorheen Wvg) het collectief vraagafhankelijk vervoer voor gehandicapte inwoners uit Someren. Dit vervoer is beter bekend onder de naam streektaxi. Het betreft hier een gesubsidieerde vorm van taxivervoer.

Vanaf 1 februari 2008 bedraagt het tarief voor de streektaxi 0,46 per zone. Het tarief is hiermee weer hetzelfde als het OV-tarief, dat in januari ook van 0,45 naar 0,46 is verhoogd.

Inwoners die recht hebben op de streektaxi betalen zelf het OV-tarief. Dit is dus de prijs die ook met de strippenkaart voor het openbaar vervoer wordt betaald. De gemeente betaalt de rest van de kosten rechtstreeks aan het taxibedrijf.

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u terecht bij het lokaal loket in De Ruchte. Van maandag t/m donderdag: open intake van 9.00 tot 10.30 uur en van maandag t/m vrijdag: telefonisch bereikbaar van 10.30 tot 12.30 uur. Als u een persoonlijk gesprek wilt met een van de consulenten, kunt u daarvoor natuurlijk telefonisch een afspraak maken. Telefoonnummer: 0493-470702.