Persberichten Lekstroom, 10.05 uur

Utrecht, 12-02-2008

Aangehouden voor bedrijfsinbraak

NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 12 februari twee verdachten aangehouden. Omstreeks 01.15 uur zagen surveillerende agenten twee mannen lopen op de Dukatenburg. Eén van hen voelde aan het portier van een geparkeerde auto. Agenten spraken de mannen aan en zagen dat ze bezweet waren en een loopneus hadden. Ze controleerden de gegevens van de mannen en toen bleek dat één van hen, een 39-jarige man uit Utrecht gesignaleerd stond. Hij werd direct aangehouden. Vrijwel gelijktijdig kreeg de politie de melding dat zojuist een bedrijfsinbraak had plaatsgevonden bij een autobedrijf. Het signalement van de verdachten die daar waren gezien, kwam overeen met het signalement van de twee mannen. Ook de ander, een 28-jarige man uit Nieuwegein is hierop aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Geweld

NIEUWEGEIN De politie heeft maandag zes verdachten aangehouden voor het plegen van openlijk geweld. Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie de melding dat een 34-jarige vrouw uit Utrecht op de Herenstraat was mishandeld door een groep jongeren. De vrouw belde zelf de politie; ze fietste even daarvoor op de Doorslag en maakte een opmerking over het verkeersgedrag van de jongeren. Ze reden in groepjes naast elkaar en slingerden. Deze opmerking ontaarde in brutaal gedrag van de jongeren en uiteindelijk zelfs tot slaan en schoppen. De vrouw hield op de Nedereindseweg een 14-jarige jongen uit Nieuwegein zelf aan, de rest van de jongeren maakte zich uit de voeten. Agenten kwamen ter plaatse en namen de 14-jarige jongen over. De vijf anderen, vier jongens en een meisje in de leeftijd van 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werden in de omgeving aangehouden. Hun ouders werden in kennis gesteld. Een van de jongeren deed ook aangifte tegen de vrouw.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.