Persberichten Stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht , 12-02-2008

Verkeersongeval

UTRECHT- Op maandagmiddag kreeg de politie een melding van een ongeval waarbij een scooter betrokken zou zijn.

Omstreeks 12.20 uur werd het slachtoffer door een getuige aangetroffen. De getuige hoorde een harde klap waarop hij een scooter er twee jongens door de lucht zag gaan. Beide jongens lagen op de grond en waren gewond. De bestuurder van de scooter klaagde over pijn in zijn buik maar stond op, haalde de scooter uit de bosjes en reed op de scooter weg. De andere jongen, een 14-jarige uit Utrecht, klaagde over pijn in zijn been. Hij is hiervoor onderzocht door ambulancepersoneel en al snel bleek dat zijn been vermoedelijk op twee plaatsen gebroken was. Vervolgens is de jongen overgebracht naar het UMC. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de andere jongen en naar de toedracht van het ongeval.

Heeft u informatie over dit ongeval, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Aanrijding

UTRECHT- Op maandagmiddag is een kindje aangereden door een auto.

Omstreeks 14.25 uur fietste het 5-jarige jongetje uit Utrecht onder begeleiding van zijn moeder vanaf de Egmondkade naar de Burgemeester van Tuylkade. Vervolgens stak hij de Sweder van Zuylenweg bij het zebrapad over. De 45-jarige verdachte uit Uithuizen zag het jongetje over het hoofd en reed hem aan. Het jongetje is overgebracht naar het Ouderijn ziekenhuis met vermoedelijk een hersenschudding en schaafwonden.

Tasjesroof

UTRECHT- De politie heeft op maandagavond vier verdachten aangehouden op verdenking van beroving aan het Vredenburg.

De jongens in de leeftijd van 16 tot 18, allemaal afkomstig uit Utrecht, zijn aan het Gildenkwartier aangehouden. Het viertal had een 29-jarige man uit Utrecht mogelijk beroofd. De politie heeft een onderzoek ingesteld en de verdachten zijn voor verhoor inverzekering gesteld.

Boze vader

VLEUTEN- Een vader heeft op maandagmiddag ouders van twee klasgenoten van zijn dochter bedreigd omdat de kinderen zijn dochtertje mogelijk gepest hadden.

Omstreeks 15.45 uur ging de 28-jarige vader uit Vleuten bij een 36-jarige vader uit Vleuten van een klasgenootje van zijn dochter langs om verhaal te halen. Zijn dochter zou mogelijk door de zoon van de 36-jarige man zijn gepest. De 28- jarige vader bedreigde de man en sloeg hem vervolgens, hierop sloeg de 36-jarige man terug, waarop hij zich losrukte en naar binnen is gegaan. Hierop is de verdachte in de richting van de Vederglaslaan gelopen. De man is verzocht naar het bureau te komen waar hij is verhoord.

Heling en diefstal fiets

UTRECHT- Tijdens een surveillance heeft de politei een man aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets.

De 43-jarige man uit Nieuwegein reed omstreeks 5.00 uur op een fiets, waarop hij werd aangesproken door twee mannen en de fiets aan ze verkocht. Hierop is de man aangehouden en heeft hij een proces-verbaal gekregen.

Eveneens om 5.00 uur werden agenten naar het Jaarbeursplein gezonden waar een man mogelijk een fiets had gestolen. De 38-jarige man uit Utrecht werd op de gestolen fiets aangetroffen aan de Seijpesteintunnel. Tijdens het fouilleren werd in zijn jaszak een knijptang aangetroffen. De verdachte is aangehouden en voor onderzoek ingesloten.