Deelgemeente Charlois Rotterdam

Erasmusspeld voor D. Verschoor

Zaterdagmiddag 9 februari heeft deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst een Erasmussspeld uitgereikt aan de heer D. Verschoor.

Deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst speldde de heer D. Verschoor, veertig jaar organist in Pendrecht, een Erasmusspeld op (foto: Wyzphoto.nl). Hij ontvangt deze gemeentelijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als kerkelijk organist in Pendrecht.

Op 9 februari was het veertig jaar geleden dat in de Christus Triomfatorkerk een nieuw orgel in gebruik werd genomen. Bij de keuze voor het orgel was de heer D. Verschoor, als lid van de toenmalige orgelcommissie, nauw betrokken. Hij speelde toen reeds enige jaren op het noodorgel in de Triomfatorkerk. Met de komst van het nieuwe orgel werd hij aangesteld als organist.

Hij bleef dit totdat de Gereformeerde Kerk Pendrecht samen met de hervormde Open Hofgemeente de Samen op Weg-gemeente vormde. Deze gemeente, tegenwoordig de Protestantse gemeente van Pendrecht-Heijplaat, komt bijeen in de Open Hofkerk. Ook na dit samengaan bleef de heer Verschoor actief als organist. Sinds 1997 begeleidt hij elke veertien dagen de eredienst. Daarnaast begeleidt hij alle kerst- en paasvieringen van de wijkgemeente. Zaterdag 9 februari is de dag dat de heer Verschoor veertig jaar lang onafgebroken organist is geweest in Pendrecht. De heer Verschoor kreeg de Erasmusspeld tijdens een feestelijke middag in de Open Hofkerk, hem aangeboden door de Wijkgemeente Pendrecht-Heijplaat. [s?deelgemeenten .Openbaar_60327.Deelgemeenten_60666.Deelgemeente Charloi_350015.Actueel_350016.Nieuws_350022.type nieuwsberichten_2167799.Erasmusspeld voor D._2185121]
---

Deelgemeente Charlois, 12-02-2008