Politie zoekt getuigen overval bij pinautomaat Karel de Groteplein

Deventer, 12-02-2008

Op vrijdag 9 februari 2008 rond 17.48 uur, is een 45-jarige vrouw overvallen bij een pinautomaat aan het Karel de Groteplein. Op het moment dat het slachtoffer haar geld uit de automaat wilde pakken, kreeg zij een mes op haar keel en werd het geld weggegrist. De dader ging er vandoor. Hij stak het Karel de Groteplein over nabij de apotheek en rende vervolgens richting Lebuinuslaan. Een getuige heeft de achtervolging nog ingezet, maar moest de man laten lopen, omdat deze dreigde met een mes.

Het signalement van de overvaller luidt: getinte man, circa 40-45 jaar, donker, plat haar, enigszins ingevallen gelaat en een mager postuur. Hij sprak gebrekkig Nederlands en droeg een lichtbruine/beige jas (heuphoogte), een beigekleurige broek en lichtkleurige sportschoenen.

De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van deze overval. Zij kunnen bellen met het politieteam Deventer-Noord/Diepenveen via telefoonnummer 0900-8844 of een mail sturen: deventernoorddiepenveen@ijsselland.politie.nl. Anoniem bellen kan ook via Bel M, telefoonnummer 0800-7000.