Vernielingen aan autos en ramen van woningen in Zandweerd

Deventer, 12-02-2008

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 februari zijn in meerdere straten in de wijk Zandweerd ruiten vernield van autos en woningen. Diverse melders signaleerden twee jongens met een donkere gelaatskleur en in donkere kleding ten tijde van de vernielingen. Bij een van de incidenten zou er sprake zijn van drie jongens.

Aan de Radstakeweg en de Mulock Houwersstraat werden tussen 02.05 en 02.30 uur autos vernield. Vanuit de Vermeerstraat kwam er rond 02.10 uur een melding binnen dat er twee jongens over autos liepen. Ook in de Pieter de Hooghstraat hielden de vandalen huis. Hier werden twee ruiten van een woning ingegooid met vermoedelijk kiezelstenen, bij een winkel werd de ruit in de voordeur vernield en een bewoner ontdekten s ochtends dat zijn autoruit eruit lag. De betrokkenen hebben aangifte gedaan.

In de Cartesiusstraat gooiden de vandalen een ruit aan de voorzijde van een woning in met een steen, aan de Johannes van Vlotenlaan werd een achterruit van een auto ingegooid. De eigenaar hoorde s nachts rond 02.30 uur een knal en heeft twee jongens weg zien rennen. Die ochtend kwam hij erachter dat zijn auto object van vandalisme was geweest. Aan de D.G. van de Keesselstraat werd eveneens een autoruit ingegooid en aan de Thomas A Kempisstraat werd met drie bakstenen een raam van een woning kapot gegooid. Ook hier werden twee jongens gesignaleerd.

Tenslotte werd aangifte gedaan van vernieling aan een auto en een brommobiel. Van beide voertuigen werden de spiegels afgetrapt.

Onderzoek

De politie is gestart met een onderzoek en wil graag in contact komen met mensen die over informatie beschikken die kan bijdragen aan een oplossing van deze zaken. Zij kunnen contact opnemen met het politieteam Deventer-Noord/Diepenveen via 0900-8844. Een mail sturen naar het team kan ook: deventernoorddiepenveen@ijsselland.politie.nl.