Cultuurfonds krijgt 12,9 miljoen uit BankGiro Loterij

12/02/2008 12:13



Stichting Prins Bernhard Cultuurfonds



Amsterdam, 12 februari 2008. Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft vorige week een cheque van de BankGiro Loterij in ontvangst genomen ter waarde van 12.951.185 euro. Het bedrag is bestemd voor cultuur en natuurbehoud in Nederland en culturele projecten in Europees verband. Het Prins Bernhard Cultuurfonds is sinds 1971 een van de vaste beneficianten van de BankGiro Loterij.

Extra uitkering na 13e trekking
Voor de herinrichting van het Airborne Museum in Oosterbeek geeft de BankGiro Loterij (BGL) bovenop de afdracht nog een bedrag van 250.000 euro. Het Cultuurfonds heeft het Airborne Museum voor de extra uitkering voorgedragen.

Wat doet het Cultuurfonds met de inkomsten uit de BGL
Mede dankzij de bijdrage van de BankGiro Loterij kan het Prins Bernhard Cultuurfonds per jaar bijna 4.000 projecten ondersteunen. Bij het fonds kunnen aanvragen worden ingediend voor financiële ondersteuning voor initiatieven op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Nederland. Ook instellingen die rechtstreeks geld krijgen van de BankGiro Loterij, zoals bijvoorbeeld het Rijksmuseum en de Vereniging Hendrick de Keyser, kunnen een beroep doen op het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dankzij de bijdragen van de BankGiro Loterij en De Lotto en inkomsten uit eigen fondsenwerving heeft het Cultuurfonds een jaarbudget van ongeveer 24 miljoen euro.

Over de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij heeft gemiddeld de grootste winkans van alle goededoelenloterijen in Nederland. Bijna één miljoen mensen spelen maandelijks mee in de BankGiro Loterij. Met het eigen bank- of girorekeningnummer als lotnummer maken deelnemers elke maand kans op bijna 200.000 prijzen, waaronder de maandelijkse hoofdprijs van 500.000 euro.





http://www.cultuurfonds.nl