Gemeente Overbetuwe


Werkzaamheden Griftdijk

Eind oktober 2007 zou Nuon starten met de uitbreiding van het kabelnetwerk in de Waalsprong. Wegens oponthoud in de vergunningverlening is de aanvang van de werkzaamheden verplaatst naar februari/maart 2008.

De werkzaamheden bestaan uit boringen en graafwerk, kabels leggen en vervolgens herstel van de straat of stoep. De boringen vinden plaats op de Griftdijk bij de rotondes Stationsstraat en Groenestraat. Deze werkzaamheden veroorzaken nauwelijks verkeershinder op de rotondes. Er is voor gekozen de kabels zoveel mogelijk aan de zijkant van de weg te leggen om grootschalige verkeershinder te voorkomen. De Griftdijk hoeft op geen enkel moment afgesloten te worden; wel is er plaatselijk tijdelijk slechts één rijbaan beschikbaar. De verkeersstromen worden dan middels verkeerslichten geregeld. Het fietspad moet daarentegen op meerdere plaatsen afgesloten dan wel opengebroken worden. Fietsers moeten dus rekening houden met wijzigingen in de fietsroute (afstappen/ oversteken/fietsen over een afgezet weggedeelte). Deze wijzigingen worden ter plekke aangegeven.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. In de periode medio februari - eind maart 2008 wordt er gewerkt aan het deel van de Griftdijk tussen de Groenestraat en de A15. Uiteraard kan er van deze planning afgeweken worden indien zich onvoorziene (weers)omstandigheden voordoen.