Sportfondsen Nederland NV

Keurmerk Rotterdamse zwembaden per tram naar wethouder

Zwemtram
Overhandiging Keurmerk aan wethouder

Alle Rotterdamse zwembaden van Sport & Recreatie en Sportfondsen Nederland zijn in het bezit van het Keurmerk Veilig en Schoon. Om dit te vieren heeft de wethouder van Financiën, Sport en Buitenruimte, de heer L. Bolsius op 08 februari 2008 het bijbehorende certificaat in ontvangst genomen dat aangeboden werd door de Stichting Promotie Rotterdamse Zwembaden. Dit gebeurde tijdens een feestelijk ritje in de speciale zwemtram die dit jaar door de stad zal rijden.

Keurmerk
Het Keurmerk Veilig en Schoon wordt uitgegeven onder toezicht van de Stichting Zwembadkeur. Het toont aan dat de zwembaden voldoen aan minimaal alle wettelijke voorschriften. Daarbij heeft de branche zichzelf een groot aantal extra eisen gesteld waaraan zwembaden moeten voldoen om het keurmerk te behalen. Alle voorschriften hebben als doel de hygiëne en veiligheid van zwembadbezoekers te waarborgen. Inmiddels hebben 130 zwembaden in Nederland het keurmerk behaald, tien procent daarvan zijn dus zwembaden in Rotterdam.

De zwembaden die het keurmerk willen behalen worden jaarlijks bezocht door KIWA of Lloyds, twee erkende, onafhankelijke, keuringsinstituten. Ieder jaar weer controleren deze instanties of de baden voldoen aan de zeer strengen eisen die aan het keurmerk verbonden zijn. Het aanvragen van het keurmerk gebeurt op vrijwillige basis. De Rotterdamse zwembaden zijn echter van mening dat het voldoen aan de eisen geen vrijblijvende zaak is en doen er dan ook alles aan om de veiligheid van hun bezoekers te waarborgen.

Zwemtram
De Rotterdamse zwembaden, negen van Sport & Recreatie en vier Sportfondsenbaden hebben zich verenigd in de Stichting Promotie Rotterdamse Zwembaden (SPRZ). Deze Stichting heeft tot doel het zwemmen in Rotterdam en in de Rotterdamse zwembaden te bevorderen. Dit doet zij door middel van promotionele acties en evenementen. Dit jaar zal de Zwemtram door de stad gaan rijden. Door deze promotie van het zwemmen wil SPRZ de inwoners van de stad wijzen op de vele, sportieve, activiteiten die de zwembaden aanbieden. Niet alleen banenzwemmen, zwemles, aquasporten en vrijzwemmen, maar ook de mogelijk om bij zwemverenigingen de zwemsport te beoefenen. Via de site www.rotterdamzwemt.nl kunnen de inwoners van Rotterdam informatie verkrijgen over alle mogelijkheden bij de zwembaden in de stad.

Overhandiging
Op 08 februari 2008 heeft de Zwemtram haar eerste officiële rit gemaakt met onder meer de dagelijkse besturen van de deelgemeenten. Tijdens deze rit heeft SPRZ het certificaat dat hoort bij het keurmerk aan Wethouder Bolsius, verantwoordelijk voor de zwembaden in de stad, overhandigd. Dit gebeurde door de heren Tielman en Timmerman. Glenn Tielman is Hoofd Sportaccommodaties van Sport & Recreatie, Hans Timmerman is directeur van de Rotterdamse Sportfondsenbaden.

Sportfondsen Nederland NV
Postbus 90367
1006 BJ Amsterdam

Telefoon: (020) 355 05 55
Fax: (020) 355 06 66
Email: info@sportfondsen.nl