AutoRai

Mitsubishi Outlander LPI schoon alternatief

(2/12/2008)
De door de krachtige 2,4-liter MIVEC benzinemotor aangedreven Mitsubishi Outlander is vanaf nu leverbaar met een Vialle LPI-gasinstallatie. Wie voor 31 maart 2008 voor deze milieuvriendelijke Outlander kiest, kan bovendien rekenen op een voordeel van 717 euro.

De LPI-tank van 55 liter wordt onder de Outlander gemonteerd, op de plaats van het reservewiel. Dankzij de ruime bodemvrijheid hoeven er geen aanpassingen te worden gedaan. Wel wordt de auto bij plaatsing van de installatie standaard voorzien van additionele hulpveren. Dit ter optimalisatie van het weggedrag en behoud van comfort, zowel in beladen als onbeladen toestand.

Voor het onfortuinlijke geval van een lekke band wordt een bandenreparatieset meegeleverd waarmee de weg weer snel kan worden vervolgd.

De kosten voor de Vialle LPI-installatie bedragen ⬠2.612,- (inclusief BTW en montage). Wie echter voor 31 maart 2008 voor een nieuwe Outlander LPI kiest, betaalt slechts ⬠2.095,-. Dit betekent een voordeel van ⬠717,- (inclusief ⬠200,- brandstofkorting).

Liquified Petroleum Gas (LPG) is van alle gangbare autobrandstoffen het minst schadelijk voor het milieu. Bij de verbranding van LPG komen vrijwel geen koolmonoxide (CO) en stikstofoxiden (NOx) vrij. Verder produceert LPG ruim 10 % minder CO2 dan benzine. Bovendien mist de brandstof schadelijke toevoegingen als benzeen of lood en levert het rijden op gas geen roetdeeltjes op.

De Outlander 2.4 LPI is een interessant, schoon alternatief voor zakelijke rijders. Het omslagpunt ten opzichte van benzine ligt op ongeveer 14.000 kilometer per jaar bij 4 jaar op gas rijden. U rijdt al een Outlander 2.4 LPI vanaf ⬠32.170,-.