Amsterdam Oud Zuid


Voorbereidingen Archiefterrein in volle gang

Eind vorig jaar hebben de gemeenteraad en de stadsdeelraad het Investeringsbesluit Archiefterrein vastgesteld. Op het terrein zijn creatieve bedrijven, woningen en een school gepland. Op woensdag 20 februari is er een inloopbijeenkomst over de sloop van de depots.

Het Ostadetheater is ook opgenomen in de plannen voor het Archiefterrein. Om dit te kunnen realiseren, wordt dit voorjaar begonnen met de sloop van de voormalige depots. Het stadsdeel selecteert binnenkort een projectontwikkelaar.

Amstelkade archief
Twee van de vijf panden worden gesloopt. De monumentale gebouwen blijven staan.

Ontwerp-bestemmingsplan

Dit voorjaar wordt het ontwerp-bestemmingsplan vrijgegeven voor inspraak. De wijzigingen die eerder naar voren kwamen tijdens de inspraakprocedure rondom het Stedenbouwkundig Plan en het voorontwerp bestemmingsplan tijdens de besluitvorming zijn verwerkt in het ontwerp-bestemmingsplan.

Bouwwerkzaamheden

De planning is dat de sloopwerkzaamheden starten in maart dit jaar en eind 2008 zijn afgerond. Daarna start de bouw van de school.

Loop even binnen!

Het stadsdeel organiseert een inloopbijeenkomst over de sloop van de depots. Mocht u vragen hebben, loop gerust even binnen.

Woensdag 20 februari

17.30-20.30 uur

Raadzaal Karel du Jardinstraat 65