Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (12/2)

OOSTERHOUT NB, 12 februari 2008

Arrestatie na bedreiging

OOSTERHOUT: De politie heeft vanmorgen, met toestemming van de Officier van Justitie, een 47-jarige Oosterhouter aangehouden die verdacht wordt van bedreiging. De verdachte zou op 28 december 2007 gebeld hebben met een 53-jarige Oosterhoutse en haar gedreigd hebben dat haar zoon binnenkort de dood in ogen zou zien. De Oosterhoutse deed aangifte van bedreiging bij de politie. Hierop heeft de recherche een onderzoek ingesteld en achterhaald dat gebeld was met de telefoon van een 47-jarige Oosterhouter. De achtergrond van deze zaak is wellicht dat door de zoon van de Oosterhoutse aangifte gedaan was van mishandeling waarbij de zoon van verdachte betrokken was. De politie heeft de verdachte verhoord. Hij ontkende de dreigementen te hebben geuit. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op/

Burenruzie escaleert in vernieling

RAAMSDONKSVEER: Een 47-jarige inwoner van Raamsdonksveer is maandagavond omstreeks 18.15 uur aangehouden nadat hij een stenen sierkruik over de schutting had gegooid en daarmee de achterruit van de woning van de buren had vernield. De actie van de verdachte volgde nadat een kind van de buren naar zijn zeggen zijn tong had uitgestoken naar zijn vrouw en tijdens de daaruit voortvloeiende ruzie zijn vrouw door de buurvrouw uitgescholden was voor hoer. De verdachte die de vernieling toegaf, toonde zich bereid de schade te vergoeden. Hij verklaart verder dat zijn gezin al langer geluidsoverlast ervaart van het betrokken gezin. De aangeefster verklaarde pas te hebben gescholden toen haar buurvrouw haar ook met dezelfde woorden beledigd had.

Winkeldief betrapt in Sprang-Capelle

SPRANG-CAPELLE: Een 15-jarige jongen uit Kaatsheuvel is maandagmorgen in een supermarkt aan het Raadhuisplein betrapt op winkeldiefstal. De knul had snoepgoed in zijn tas gestopt en niet afgerekend bij de kassa. Hij wordt vermoedelijk doorverwezen naar Bureau Halt.

Swarovski beeldjes gestolen bij woninginbraak

TERHEIJDEN: Maandagmiddag werd ontdekt dat in een vrijstaande woning aan de Vlierlaan was ingebroken. De deur van de bijkeuken werd opengebroken middels de Bulgaarse methode en door gaatjes te boren voor de hendel. Uit een vitrinekast zijn onder meer Swarovski beeldjes gestolen. De exacte buit is nog niet bekend.

Bewoner betrapt inbreker in Gilze

GILZE: Een bewoner aan de Lange Wagenstraat is vannacht omstreeks 04.50 uur met een inbreker geconfronteerd. De Gilzenaar werd wakker door geluiden in de woning. Hij hoorde de trap kraken en ging daarna voorzichtig op onderzoek uit. Op de trap kwam hem een jongen tegemoet die zich meteen omdraaide en wegrende. De inbreker vluchtte via de achterdeur weg. De cilinderplaat en het slot zelf bleken te zijn afgebroken. Uit de woonkamer is een portemonnee gestolen. De aangever beschrijft de inbreker als een knaap van circa 15 jaar oud, en 1.60 meter lang. Hij kon geen huidskleur of kleding benoemen.

Ook een ander adres aan de Lage Wagenstraat werd vannacht bezocht door mogelijk dezelfde inbreker. Daar werd vanmorgen ontdekt dat de achterdeur via de Bulgaarse methode was afgebroken. Er is voor zover nu na te gaan niets ontvreemd.

Metaaldieven slaan hun slag

WASPIK: Vanmorgen is een inbraak ontdekt bij een scheepswerf aan de Veerweg. De dieven hebben vanaf het terrein circa 2000 kilo aluminium en RVS gestolen. Door de daders werden diverse sloten vernield. Bij de diefstal werd een heftruck van het bedrijf gebruikt. Het gaat om 16 zogenaamde traplaten en dertig vlakke platen aluminium en diversen RVS pijpen.

Auteur: Willem van Hooijdonk