Politie vraagt hulp bij oplossen brandstichtingen

Warnsveld, 12-02-2008 o De politie vraagt hulp van het Warnsveldse publiek om de vandalen op te sporen die de laatste tijd brandjes in Warnsveld stichten. Maandagavond 11 februari werden weer meerdere brandjes gesticht. Getuigen kunnen bellen met 0900 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Maandagavond 11 februari moest de brandweer zes keer uitrukken om in Warnsveld brandjes te blussen. Tussen 19.40 en 20.35 uur werden onder meer op het Garsenhof, de Kozakken-laan, het Nutteler, de Lage Weide, de Gaikhorst en het Isendoornpad brandjes gesticht. De brandjes varieerden van het in brand steken van coniferen en een boom tot het in brand steken van een schaftkeet aan de Lage Weide.

Sommige brandje konden door de bewoners of buurtgenoten worden geblust. In alle gevallen kwam de brandweer in actie en vooral op de Kozakkenlaan en de Lage Weide woedde het vuur het hevigst.

Op 28 januari woedden er ook drie brandjes in Warnsveld. Aan het Hoefijzer woedde brand in een coniferenhaag. Bij de Laan 1940 1945 trachtte men een auto in brand te steken en aan de Bieshorstlaan ging een groene brievenbus in vlammen op.

Enkele dagen later, op 3 februari werden aan de Gaikhorst en de Molenstraat struiken in brand gestoken. De schade is in alle gevallen behoorlijk en kennelijk zijn de vandalen zich niet bewust van de risicos die zijn nemen aangezien in enkele gevallen de coniferen direct naast woningen stonden.

De politie heeft in alle gevallen een onderzoek ingesteld. Dit heeft nog niet geleid tot de aanhouding van verdachten. De politie doet een beroep op inwoners van Warnsveld om alle bruikbare informatie over de verdachten van de brandjes door te geven via 0900 8844 of aan Meld misdaad Anoniem via 0800 7000.

Eventuele benadeelden wordt dringend verzocht om aangifte te doen. Dit kan na een telefonische afspraak met de politie via 0900 8844.