Persbericht

NAVTEQ gekozen voor ondersteuning location-based applicatie GypPSii

~ locatiegegevens verbonden met mobile en user generated content ~

Fira de Barcelona, Spanje, stand #1G45 - 12 februari, 2008 -- NAVTEQ (NYSE: NVT), toonaangevend aanbieder van digitale kaarten voor autonavigatie en location-based solutions, is verkozen om GyPSii te ondersteunen. GyPSii is de baanbrekende geo-locatie en social networking applicatie voor mobiele telefoons en internetapparatuur. Het is een user-generated content, social networking, zoek- en location-based verzameling van geïntegreerde mobiele toepassingen en webapplicaties. De GyPSii-applicatie gaat gebruik maken van de wereldwijde gegevensdekking van NAVTEQ van Europese, Noord-Amerikaanse en opkomende markten.

GyPSii laat gebruikers van mobiele telefoons en internet content zoals foto's, video, muziek en teksten maken en opslaan bij een locatie. Hierdoor ontstaat een zogenaamde 'Place'. Gebruikers kunnen hun 'Places', op een kaart, real-time delen met vrienden, kennissen, collega's en communities. Hierdoor ontstaat een verzamelplaats van commentaren, beoordelingen en kaarten van alle 'places' die andere GyPSii-gebruikers kunnen zoeken op basis van nabijheid.

"Een deel van GyPSii's waarde zit hem in de mogelijkheid om exacte locaties toe te voegen aan de user-generated content die vandaag de dag al beschikbaar is. De nauwkeurigheid van de NAVTEQ kaartdata is een belangrijke factor geweest bij de ontwikkeling van de applicatie en zal zeker bijdragen aan zijn succes", zegt Dan Harple, CEO bij GyPSii "Met het apparaatje dat we allemaal bij ons dragen, onze mobiele telefoon, kunnen we nu ons leven vastleggen. Waar we heengaan en wat we doen kunnen we hiermee in real-time delen binnen de eigen social networking communities. Dit kan zowel mobiel als over het non-mobiele internet."

GyPSii werkt op Symbian S60 telefoons, Windows Mobiele apparatuur en Blackberry smartphones. Het is geaccrediteerd op Nokia 6110, N95 en Windows Mobile platforms. GyPSii biedt uitgebreide taalondersteuning voor gebruikers in niet minder dan tien verschillende talen: US Engels, UK Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Koreaans, Russisch, vereenvoudigd Chinees en traditioneel Chinees.

"Social networking-applicaties worden steeds belangrijker voor de eindgebruiker. Dit soort innovatie is kenmerkend voor de vooruitgang in de wereld van mobiele oplossingen", zegt Serge Bussat, vice president en general manager Consumer Applications bij NAVTEQ. "NAVTEQ vindt het geweldig om een applicatie te ondersteunen die een nieuwe benadering biedt van social networking en user generated content."

(362 woorden)