Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 29 januari 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 22 januari 2008. Toelichting: Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies: Instemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Wijziging Mandaatbesluit. Toelichting: Het Mandaatbesluit is aangepast aan de nieuwe organisatiestructuur. Inhoudelijk zijn er geen wijzigingen. De bijlage bij het Mandaatbesluit 2005, gewijzigd op 9 oktober 2007, wordt vastgesteld als bijlage bij Mandaatbesluit 2008. Ambtelijk advies: Voorgesteld wordt het Mandaatbesluit 2008 vast te stellen. Het Mandaatbesluit 2005 wordt hierbij automatisch ingetrokken. De op 9 oktober 2007 vastgestelde bijlage bij het Mandaatbesluit 2005, wordt vastgesteld als bijlage bij het Mandaatbesluit 2008. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening. Toelichting: De Wetswijziging van art. 13b Opiumwet maakt het mogelijk om tegen de handel in drugs vanuit woningen, niet voor het publiek toegankelijke lokalen, plus bijbehorende erven op te treden. Artikel 2.4.1, lid 2, is hierop aangepast. I.v.m. de afschaffing van de Wet op de Openluchtrecreatie (WOR) met ingang van 1 januari 2008 wordt geadviseerd in de APV drie artikelen op te nemen. Dit ter voorkoming van ongewenste situaties. Voorts zijn een aantal kleine tekstuele wijzingen aangebracht in de artikelen 5.3.5 Beschadigen van waterstaatswerken en 5.4.2 Beperking verkeer in natuurgebieden. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de gemeenteraad voor te stellen de voorgestelde wijzigingen van de APV vast te stellen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Woningbouwprogrammering Abcoude Zuid. Toelichting: Voor het project Abcoude-Zuid is het belangrijk om te besluiten over een concreet woningbouwprogramma waarin aantallen worden genoemd, verdeling in huur, MGE en koop, noemen van prijssegmenten en het noemen van doelgroepen. In bijgevoegd raadsvoorstel wordt dit gedaan. In het eerste deel wordt een korte terugblik gegeven van eerder genomen besluiten. Het woningbouwprogramma samengevat: 200 woningen plusminus 4%; verdeling: 30% sociale bouw, 55% vrije sector woningbouw en 15% vrije kavels; 15% voor jongeren/starters en 15% voor senioren met een zorgvraag. Ambtelijk advies: Instemmen met bijgevoegd raadsvoorstel waarin 200 woningen voor Abcoude-Zuid wordt voorgesteld (plusminus 4%); instemmen met voorgestelde verdeling in huur, MGE en koop in diverse prijssegmenten; instemmen met bouwen voor doelgroepen: 15% voor jongeren&starters; 15% voor senioren met zorgvraag. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. Rapport woonvisie Abcoude-Zuid als bijlage bij raadstuk toevoegen met korte inleiding, waarin de stappen in de procesgang worden aangegeven en expliciet wordt verwezen naar de samenvatting in het rapport.


---

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Verzoek om medewerking voor het oprichten van een woning met garage in afwijking van het bestemmingsplan buitengebied voor het perceel Rijksstraatweg 3 te Baambrugge. Toelichting: Tussen de woning aan de Rijksstraatweg 1b en nummer 3 ligt nog een vrij agrarisch perceel. Dit perceel maakt onderdeel uit van het kadastrale perceel sectie A nr. 3544 te Baambrugge. Op dit perceel zijn reeds twee woningen aanwezig. Een verdere verdichting van de bebouwing is ongewenst. Ook het streekplan van de provincie Utrecht richt zich tegen verdere verstening van het gebied. Wanneer dit perceel zou worden bebouwd wordt daarmee het doorzicht naar het achterland over een grote afstand afgesloten geheel afgesloten. Ambtelijk advies: De gevraagde medewerking weigeren wegens strijdigheid met de gemeentelijke en provinciale beleid dat een verdere verstening van het buitengebied tegengaat. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Voorstel tot wijziging locatie tijdelijke baggerdepot. Toelichting: Naar aanleiding van reacties op de informatieavond over de aanleg van een tijdelijk baggerdepot wordt voorgesteld om de locatie van het tijdelijke baggerdepot te wijzigen. Instemming wordt gevraagd voor de realisatie van het baggerdepot op een andere locatie. Ambtelijk advies: In te stemmen met de gewijzigde locatie voor de tijdelijke baggeropslag. Te weten het terrein tussen de Burg. Dedelstraat en de Winkeldijk. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Vrijstellingsprocedure Gein Zuid 23 t.b.v. een boerderijwinkel. B&W-besluit: Brief akkoord onder verwerking van opmerkingen portefeuillehouder.

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


1. Aanpassing tarieventabel horende bij de legesverordening 2008. Toelichting: In de tarieventabel vastgesteld op 20 december 2007 is hoofdstuk 18, Wet op de openluchtrecreatie, nog vastgesteld. Gebleken is dat deze wet is vervallen. De gemeente kan op grond van deze wet dus geen leges meer heffen. Wel moet er nog op grond van de APV een vergunning worden aangevraagd en de leges hiervoor zijn nu ondergebracht onder hoofdstuk 19 bij punt 14. Door deze wijziging dient de tarieventabel te worden aangepast. Ambtelijk advies: De gewijzigde tarieventabel van de legesverordening te laten vaststellen in de forum- en raadsvergadering van 21 februari 2008. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Klachten m.b.t. speeltuin Leeuwenburgh van de bewoners van Leeuwenburgh 42. Toelichting: Na de eerste brief van 31 mei 2006 hebben de bewoners van een van de woningen bij regelmaat brieven gestuurd en daarin klachten geuit over de speeltuin aan de Leeuwenburgh. In geringe mate is aan de bezwaren tegemoet gekomen. In zijn laatste brief van 10 oktober 2007 heeft het college aangegeven niet verder tegemoet te komen aan de grieven van de betreffende bewoners. Toch herhalen zij weer hun klachten. Ambtelijk advies: De betreffende bewoners van Leeuwenburgh 42 te berichten conform bijgaande concept-brief dat het college zich niet bewust is van wetsovertreding en dat wanneer zij dat wel vinden zij een verzoek om handhaving kunnen indienen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Opstellen Cultuurnota 2008-2012 gemeente Abcoude. Toelichting: In het kader van het actieplan cultuurbereik ondersteunt de provincie de gemeente Abcoude financieel bij het opstellen van een cultuurnota. Aan een drietal partijen is gevraagd offerte uit te brengen. In dit advies wordt met redenen omkleed voorgesteld de opdracht te gunnen aan Hylkema Consultants BV. De opdrachtverstrekking zal in vier maanden leiden tot oplevering van een cultuurnota voor de gemeente Abcoude, waarin het cultuurbeleid tot 2012 is neergelegd. Ambtelijk advies: Hylkema Consultants BV opdracht geven voor het opstellen van een cultuurnota voor gemeente Abcoude 2008-2012. Uit te voeren conform offerte d.d. 29-11-2007. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Beschikbaarstelling kredieten uitbreiding onderwijsleerpakket/meubilair (OLP) Mondriaanschool. Toelichting: Bij de vaststelling van het Huisvestingsprogramma 2008 zijn voor de Mondriaanschool o.a. de vergoeding van uitbreidingskosten eerste inrichting onderwijsleerpakket en meubilair (OLP) voor de 12e en 13e groep van de school toegekend. De bedragen zijn opgenomen in het investeringsschema voor 2008. Om uitgaven te kunnen doen moeten de kredieten nog formeel beschikbaar worden gesteld. Geadviseerd wordt de kredieten beschikbaar te stellen om na deklaratie van de school de bedragen betaalbaar te kunnen stellen. Ambtelijk advies: Akkoord gaan met de beschikbaarstelling van de in het investeringsschema voor 2008 opgenomen kredieten voor OLP van de 12e en 13e groep van de Mondriaanschool van ieder 12.311,--. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 5 februari 2008. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 29 januari 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek om vergunning voor het innemen van een standplaats voor het graveren van kentekens en het repareren van ruiten op de zaterdagen 9 februari en 6 september 2008 op het parkeerterrein van het Dr. van Doornplein te Abcoude. Toelichting: Automark B.V. heeft een verzoek ingediend voor het innemen van een standplaats als bedoeld in artikel 5.2.3 van de Algemene Plaatselijke Verordening met twee tenten voor het graveren van kentekens en het repareren van autoruiten op het Dr. Van Doornplein op de zaterdagen 7 februari en zaterdag 6 september 2008. Ambtelijk advies: Vergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 18-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Verzoek om vergunning voor het houden van een braderie op 24 mei en een markt op 25 oktober van het jaar 2008 op de locatie van de weekmarkt, 't Markvelt, te Abcoude. Toelichting: Er is een verzoek ingekomen van Evenementen Buro Gouda voor het houden van een braderie op zaterdag 24 mei 2008 en een markt op 25 oktober 2008 op 't Markvelt te Abcoude. Aangezien 't Markvelt het parkeerterrein is voor het centrum van het dorp Abcoude en er in de nabije omgeving geen parkeermogelijkheden zijn zullen de braderie en de markt voor veel parkeerproblemen gaan zorgen. Ook zal de braderie een verkeersaantrekkende werking hebben. Ambtelijk advies: Vergunning weigeren. Mandaatbesluit d.d. 15-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Verzoek om een doorlopende vergunning voor het houden van evenementen in de Dorpskerk te Baambrugge. Toelichting: Op 7 juni 2006 heeft de burgemeester richtlijnen vastgesteld voor evenementen in multifunctionele accommodaties. Het restauratiefonds van Dorpskerk Baambrugge vraagt overeenkomstig deze richtlijnen vergunning aan voor het houden van evenementen in de Dorpskerk gedurende de jaren 2008 t/m 2013. Ambtelijk advies: Vergunning verlenen voor de jaren 2008 t/m 2013. Mandaatbesluit d.d. 22-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag reguliere bouwvergunning veranderen bestaand bedrijfspand, Rijksstraatweg 9C, Baambrugge. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 22-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten woonhuis en aanbrengen terras, Dorpszicht 18, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 22-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
---

3. Aanvraag reguliere bouwvergunning vergroten rundveestal, Westkanaaldijk 3, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 22-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten woonhuis aan achterzijde, Dr. Sloetlaan 5, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 22-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten woonhuis (aanbouw aan achtergevel), Folkert Postlaan 2, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen met toepassing van een binnenplanse vrijstelling. Mandaatbesluit d.d. 22-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
6. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten woonhuis (achterzijde), Doude van Troostwijkstraat 6, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 22-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
7. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen dakkapel op voordakvlak van woonhuis, Kievitsheuvel 33, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 22-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
8. Aanvraag reguliere bouwvergunning samenvoegen van twee appartementen tot één penthouse, Broekzijdse Hof, Abcoude. Ambtelijk advies: Met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vooruit lopen op het bestemmingsplan Hollandse Kade/Stationsgebied: a. de beslissing publiceren in de VAR, b. het bouwplan gedurende zes weken voor een ieder ter inzage leggen. Afhankelijk van het indienen van eventuele zienswijzen zal vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 22-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
9. Aanvraag reguliere bouwvergunning gedeeltelijk veranderen schoolgebouw, Dorpsstraat 4, Baambrugge. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 22-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.


---