Gemeente Voorschoten

RijnlandRoute

Veel steun voor standpunt RijnlandRoute

Er is veel steun onder bewoners voor het standpunt van Voorschoten over de RijnlandRoute. Wel mag het standpunt, verwoord in de concept brief aan de provincie, scherper worden geformuleerd. Dat bleek tijdens de commissievergadering `nieuwe stijl' maandagavond. Complimenten waren er van de commissieleden aan het college voor het tactisch gehalte van de concept brief aan de provincie. Wel spraken zij de wens uit - na het gesprek met bewoners - de brief aan te willen vullen en op punten duidelijker te formuleren.

In twee rondes spraken maandagavond commissieleden en bewoners over het verwoorden van het gemeente standpunt over de RijnlandRoute. Anders dan gewoonlijk, konden commissieleden en burgers echt met elkaar in gesprek gaan. De commissievergadering `nieuwe stijl' is goed ontvangen. `Het kan nog wat soepeler - en dat gaat u vast lukken - maar de opzet is prima', aldus een van de ruim 70 geĂŻnteresseerden.

Tijdens de bijeenkomst werd bekend gemaakt dat ook de second opinion van Witteveen & Bos is ontvangen. Dit rapport is heden beschikbaar. De gemeente wil met de second opinion rapporten van TNO en Witteveen & Bos bijdragen aan de kwaliteit van de besluitvorming over de RijnlandRoute.

fietspadvliet

* 12 februari 2008