NVZ Vereniging van Ziekenhuizen


Start onderhandelingen Cao Ziekenhuizen:12 februari volgend overleg sociale partners
Dinsdag 12 februari vindt het volgende overleg over de Cao ziekenhuizen plaats. Eind januari hebben de eerste besprekingen over verlenging van de Cao ziekenhuizen plaatsgevonden tussen organisaties van werkgevers en werknemers in de ziekenhuissector. Het overleg vond plaats op basis van de respectievelijke inzetbrieven voor de komende cao-onderhandelingen.

De NVZ wil bij de komende onderhandelingen goede afspraken maken over een nieuw levensfasebeleid waarbij recht wordt gedaan aan solidariteit tussen de verschillende generaties. Doel is dat medewerkers binnen alle levensfasen en tot op latere leeftijd op een gezonde en prettige wijze in ziekenhuizen actief kunnen zijn. De NVZ wil het huidige ouderenbeleid herzien en de ruimte die hierdoor vrijvalt inzetten voor levensfasebeleid. Ziekenhuizen staan voor een goed niveau van arbeidsvoorwaarden. Tegelijkertijd staat de financiële positie van ziekenhuizen de komende jaren onder druk. Daarom is een verantwoorde loonontwikkeling voor de ziekenhuizen van belang.

De vakorganisaties zetten in op een loonsverhoging van 3,5% en op een aantal immateriële verbeteringen ter grootte van ongeveer 1,5 %. Daarnaast doen ze een aantal voorstellen gericht op het vergroten van arbeidsparticipatie en willen ze dat werkgevers en werknemers zich inzetten voor meer scholings- en ontwikkelingsfaciliteiten.