VAPRO


ESF Brancheaanvraag 2008 OVP gehonoreerd

Onlangs zijn door het Agentschap SZW de beschikkingen afgegeven voor de ESF-aanvraagronde 2008. Tot de goedgekeurde projecten behoort ook de brancheaanvraag Kwalificering Vakmanschap Procesindustrie 2008 van OVP. Binnenkort opent OVP de mogelijkheid voor bedrijven binnen de procesindustrie om deel te nemen aan dit project.

In het project Kwalificering Vakmanschap Procesindustrie 2008 worden door OVP voor de procesindustrie kwalificerende dan wel veelvoorkomende opleidingen aangeboden, waarbij het zwaartepunt ligt op het behalen van een startkwalificatie. De volgende opleidingen zijn voorlopig in het project opgenomen: VAPRO Basisoperator
VAPRO operator A (proces en mechanisch) VAPRO operator B (proces en mechanisch) VAPRO operator C (proces en mechanisch) Eerste Monteur Industrieel Onderhoud Assistent Operationeel Medewerker Transport en Logistiek Groepsleider Magazijn
Monteur Mechatronica
Monteur Industriele Elektronica (MIE) Warehouse Medewerker

BHV (basis of herhaling) EHBO (basis of herhaling) Microsoft (Access, Word, Visio, Excel, Powerpoint, Outlook) NEN 1010,3140, 3840
Taaltrainingen: Duits, Engels, Frans, Nederlands, Spaans VCA: basis en vol
VVI I/II
EVC
Heftruck (basis en herhaling)

Indien u over de periode 1 april 2008 - 31 maart 2009 uw medewerkers gaat opleiden via een of meerdere van bovengenoemde opleidingen, dan bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan dit project. In geval van deelname kunt u maximaal 40 procent van de externe kosten van bovengenoemde opleidingen aan subsidie ontvangen.

Mocht u deelname aan dit project overwegen dan adviseren wij u met klem vanaf heden uw opleidingen marktconform in te kopen. Marktconform wil zeggen dat er voorafgaand aan de start van een opleiding minimaal 3 inhoudelijk vergelijkbare offertes zijn aangevraagd. Indien de marktconformiteit niet onomstotelijk kan worden vastgesteld, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de uiteindelijke hoogte van de uit te keren subsidie.

Aanmelden is op dit moment nog niet mogelijk. Wanneer en hoe u zich kunt aanmelden wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt door OVP.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben over deze email, dan kunt u contact opnemen met één van de subsidieadviseurs van OVP op 070 - 320 93 88.