Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwegein, 12 februari 2008

Marco en Leontien Borsato volgens Nederlanders het voorbeeld van perfecte relatie

Deze Valentijnsdag droomt ruim de helft van de Nederlandse singles ervan om ooit een relatie te krijgen zoals Leontien en Marco Borsato. Zij werden in een onderzoek* van relatiesite Parship.nl verkozen tot het voorbeeld van de perfecte relatie. Willem-Alexander en Maxima eindigden tweede met een tiende punt verschil. "Ik kan me wel voorstellen dat de Nederlandse single de Borsato's en ook het kroonprinselijke paar als voorbeeld ziet van een goede relatie. Beide koppels hebben een modern gezin, staan open voor de pers en laten openlijk hun liefde voor elkaar zien. Meerdere onderzoeken wijzen uit dat eerlijkheid, trouw en gelijkwaardigheid belangrijke eigenschappen in een relatie zijn en daar lijken deze twee relaties sterk op te zijn gebaseerd", aldus Annemarie Determan, psychologe van Parship.nl.

De meerderheid van de Europese singles is op zoek naar een serieuze relatie, onder Nederlandse singles is dat met 42% iets minder. Vooral Britten en Ieren zoeken een relatie die uitmondt in een huwelijk. Dus wie het niet ziet zitten om deze Valentijnsdag in mineur door te brengen, boekt een ticket over het kanaal of - nog makkelijker - zoekt via Parship.nl in het buitenland naar de ware. Want online relatiebemiddeling is volgens 60% van de Europeanen een volledige geaccepteerde manier om de ware tegen te komen. In Nederland gelooft 33% van de single mannen en 23% van de single vrouwen dat internet een goede manier is om hun nieuwe partner te ontmoeten.

Rolmodellen in de liefde
Voor alle Europese respondenten, geen verschil tussen mannen of vrouwen, single of niet, zijn de ouders hun rolmodel op liefdes- en relatiegebied. Ook kinderen wiens ouders zijn gescheiden zien de ouders als rolmodel. De BN'er waar Nederlanders helemaal geen voorbeeld aan nemen is Patty Brard (34%). De internationale ster waar niemand, in geen van de 13 ondervraagde landen, een voorbeeld aan neemt is Paris Hilton (43%). Saillant detail: 9% van de Nederlandse single mannen ziet Hugh Heffner (eigenaar van Playboy en momenteel samenwonend met 3 vrouwen) als het voorbeeld op liefdesgebied.

*2e Europese Parship single en niet-single onderzoek 2008 uitgevoerd door onderzoeksbureau Innofact onder 13.000 respondenten in de leeftijd tussen de 18 en 59 jaar oud uit 13 Europese landen waar Parship haar diensten aanbiedt (Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Italië, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Ierland en Groot-Brittannië)..

Over PARSHIP
PARSHIP is een relatiebemiddelingsite met meer dan 5 miljoen leden. PARSHIP richt zich op relatiebemiddeling via het internet en onderscheidt zich door haar integere, serieuze en betrouwbare werkwijze. De wetenschappelijke persoonlijkheidstest die door PARSHIP gehanteerd wordt, zorgt ervoor dat op zeer zorgvuldige wijze 'matches' tussen de juiste personen tot stand komen. Sinds de lancering in Duitsland in 2001 heeft PARSHIP haar online diensten in twaalf andere landen geïntroduceerd, waaronder Nederland in december 2003. PARSHIP.nl werkt in Nederland samen met diverse partners, zoals RTL Nederland, de Volkskrant, Trouw, NRC Handelsblad, Psychologie Magazine en Elsevier. PARSHIP is een dochteronderneming van de Duitse uitgeversgroep Holtzbrinck.


- EINDE BERICHT -

Voor meer informatie en contact met de Parship psychologe Annemarie Determan neemt u contact op met: Winkelman en Van Hessen
Jochem Rotteveel
jrotteveel@winkelmanenvanhessen.nl T: 070 - 4 16 16 16