Persbericht

12 februari 2008

NetApp zet nieuwe datacenter-transformatiegolf in

~ Nieuwe software-oplossingen afgestemd op virtualisatie ~

NetApp (NASDAQ: NTAP) introduceert nieuwe producten en mogelijkheden binnen de NetApp Manageability Software-familie om de architectuur van datacenters te transformeren. Deze nieuwe oplossingen volgen op NetApp's storage-innovaties voor virtuele servers. Ondernemingen transformeren hun datacenters voor meer IT-flexibiliteit en -efficiency nu servervirtualisatie steeds breder ingezet wordt. Om deze transformatie mogelijk te maken, biedt NetApp een storage-platform voor gevirtualiseerde omgevingen. Daarmee behalen klanten verhoogde services levels, bredere inzet van aanwezige middelen en meer efficiëntie in energieverbruik, ruimte en koeling van het datacenter.

"NetApp speelt een voortrekkersrol in de nieuwe generatie van datacenter-infrastructuren", zegt Jay Kidd, chief marketing officer bij NetApp. "Vandaag verwerven we een toonaangevende positie in het aanbieden van virtualisatie-oplossingen en -diensten waarmee klanten hun huidige IT-architectuur kunnen transformeren en de impact die IT-operaties op hun bedrijfsoperaties hebben vergroten. De combinatie van servervirtualisatie-technologieën van VMware, Microsoft, Oracle en Citrix met NetApp's networked storage-oplossingen biedt een aanzienlijk verbeterd datamanagement en een transparante infrastructuur."

De aankondiging versterkt NetApp's geïntegreerde datamanagement-platform met de volgende nieuwe, innovatieve software-oplossingen voor de transformatie van het datacenter:


* SnapManager® for Virtual Infrastructure - hiermee beschermen klanten VMware®-omgevingen met automatische data security en recovery voor virtual machines. De oplossing verkleint de kans op menselijke fouten en vergroot de inzet van de servers voor applicatie-workloads. Ze elimineert interrupties en impact op prestaties als gevolg van traditionele server-hosted back-ups en restores. Als gevolg hiervan kan data betrouwbaarder beschermd worden.
* SnapManager Compatibility with VMware - alle Windows-gebaseerde SnapManager-producten zijn nu volledig compatibel met VMware. Hierdoor kan data binnen gevirtualiseerde machines beheerd worden en behalen klanten alle voordelen van de applicatiespecifieke datamanagement-mogelijkheden van NetApp's SnapManager-producten. Nieuwe versies zijn beschikbaar voor Exchange, SQL, SharePoint en Oracle. Door de mogelijkheden van SnapManager te verbreden naar gevirtualiseerde infrastructuren beschikken klanten nu over datamanagement-instrumenten voor zowel gevirtualiseerde als fysieke server-omgevingen. Deze innovatieve producten helpen ook de implementatie van bestaande Windows-applicaties binnen nieuwe virtuele serveromgevingen te versnellen.
* Provisioning Manager - deze oplossing biedt geautomatiseerde versnelling van bestaande provisioning-processen gebaseerd op regelgeving, verbetert de capaciteitsinzet en verkleint de kans op menselijke fouten die resulteren in dataverlies. Als gevolg kunnen storage-administrators de complexe serie van handmatige stappen die normaliter geassocieerd worden met provisioning elimineren in zowel gevirtualiseerde als fysieke serveromgevingen. Dit vereenvoudigt de training voor IT-personeel en geeft personeel de kans zich te richten op waardevolle en meer strategische IT-prioriteiten.

Extra mogelijkheden van NetApp's Protection Manager bieden naadloze beveiliging van gevirtualiseerde omgevingen. Updates van NetApp's Data ONTAP-besturingssysteem bieden uitgebreide ondersteuning voor multivendor virtualisatie en de aanvullende voordelen van deduplicatie met NetApp V-Series en MultiStore-systemen.

Meer technische informatie over de nieuwe software van NetApp is in het originele, Engelstalige persbericht te vinden. Kijk voor het volledige bericht op: http://www.netapp.com/news/press/news_rel_20080212