Gemeente Ede

nummer 29 / Ede, 12 februari 2008

Daling in Ede sterker dan landelijk
Steeds minder mensen in de bijstand

Het aantal mensen jonger dan 65 jaar dat moet leven van een bijstandsuitkering is in 2007 in Ede met 12% gedaald. In 2006 was die daling nog 7½ %. De daling is Ede is sterker dan het landelijk gemiddelde.

In december 2006 kregen 1339 mensen jonger dan 65 jaar een bijstandsuitkering. In december 2007 waren dat er nog 1180. Dat is een daling van bijna 12%. Landelijk zijn de cijfers over 2007 nog niet bekend, maar tussen september 2006 en september 2007 daalde het aantal bijstandsgerechtigden landelijk met 10 % en in Ede over dezelfde periode met 13 %.

De gemeente Ede heeft er het afgelopen jaar hard aan getrokken om zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. Een belangrijk uitgangspunt voor de gemeente is: werken is de beste manier weer aan betaald werk te komen. Wie betaald of onbetaald werk verricht, wordt direct interessanter voor werkgevers.
Om zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen heeft de gemeente Ede een Werkgeverserviceloket en de Stichting Voorwerk Ede.
Het Werkgeverserviceloket is hèt aanspreekpunt voor alle werkgevers in de regio en onderhoudt met deze werkgevers intensieve contacten om de juiste klant naar de juiste baan te bemiddelen. In 2008 blijft de gemeente Ede veel energie steken in het weer aan het werk helpen van mensen met een uitkering. De gemeente biedt maximale ondersteuning aan burgers met een bijstandsuitkering, zodat hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt optimaal worden benut!
---