Gemeente Capelle a/d IJssel

Plant een boom in Fascinatio.

Meer kleur voor je deur!

Bewoners van Facinatio fase I en II met een voortuin aan de straatzijde kunnen voor 25 februari een gratis boom aanvragen bij de gemeente. Het gaat met name om de straten Difoehof, Tjaliehof, Desiehof, Flatusstraat, Solislaan, Desertosingel en Priamsingel.

De boom wordt door bewoners geplant in de eigen voortuin. Deze actie is een initiatief van het WOP Fascinatio, dat wordt ondersteund door Comsbwonen en de gemeente. Op de Nationale Boomplantdag van woensdag 19 maart worden de bomen geleverd en door de bewoners geplant. Dit zogeheten GrIFF-project wordt verder actief ondersteund door onder meer opbouwwerk DOCK, LinC jeugd- en kinderwerk, buurtgroep Wonderwereld, kbs De Vijfster, pcbs De Ontmoeting, obs De Wonderwind en BSN, brede schoolnetwerken.

Al lang ligt de vraag op tafel of de gemeente bij de voltooiing van Fascinatio vooral wil kijken naar ruimte voor ontspanning en groen. In de nog verder te ontwikkelen fasen III en IV wordt hieraan nader invulling gegeven. Bomen in het straatbeeld, speelplekjes voor de kleinsten en een weide met aanbod van groen en speelaanleidingen. De WOP-werkgroep Groen heeft in Fascinatio een aantal locaties benoemd om tot vergroening van de wijk te komen.

Meer informatie

Om ook de fasen I en II groener te maken, bedacht het WOP de actie Meer kleur voor de deur. Tijdens de druk bezochte WOP-vergadering van 5 februari is hier een presentatie over gehouden. Ook hebben bewoners een folder in huis gekregen. Heeft u de informatie gemist of heeft u een vraag? Neem dan contact op met Werner Kasten van het Team Wijkzaken, w.kasten@capelleaandenijssel.nl, telefoon 06 51 52 63 94. De desbetreffende boomplantdagfolder is te downloaden en te raadplegen via www.capelsewijken.nl. Doe mee, maar reageer wel snel!