Politie Haaglanden

Extra persberichten 12 februari

Haaglanden, 12-02-2008

Politie gaat flyeren brandstichting sporthal
Den Haag De recherche van Bureau Zuiderpark gaat dinsdag 12 februari flyeren in de omgeving van de Renswoudelaan. Doel van de flyeractie is het forceren van een doorbraak in het politieonderzoek naar de brand in de sporthal aan de Renswoudelaan in Den Haag. In de nieuwjaarsnacht werd er in de sporthal brand gesticht. De schade van de brand bedraagt ruim 150.000 euro. Diverse sportverenigingen, die gebruik maken van de sporthal zijn ernstig gedupeerd en zijn gedwongen uit te wijken naar andere locaties.

Ook in het regionale opsporingsprogramma op TV West, Team West, vraagt de politie woensdag 13 februari aandacht voor deze zaak. Politie Haaglanden komt graag in contact met mensen die informatie hebben over de brand. Ook komt de politie graag in contact met mensen die filmpjes of fotos van de brand hebben gemaakt met bijvoorbeeld een mobiele telefoon.

Heeft u iets gezien of heeft u informatie die de politie kan helpen om deze zaak op te lossen, neem dan contact op met de recherche van Bureau Zuiderpark via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M: 0800-7000.
Team West wordt iedere woensdag uitgezonden na de nieuwsuitzending van 17.00u en daarna gedurende de avond en op donderdag nog enkele malen herhaald.

Banden lekgestoken, politie zoekt getuigen
In de nacht van maandag 11 februari 2008 en dinsdag 12 februari zijn in de directe omgeving van de Hamerstraat en de Lange Beestenmarkt in Den Haag van minstens 10 autos de banden lekgestoken. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord, neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M: 0800-7000.

Politie zoekt getuigen straatroof bij station Delft-Zuid Delft een 27-jarige man is vrijdagavond 8 februari in de buurt van NS-station Delft-Zuid het slachtoffer geworden van een straatroof. De man liep rond 21.30 uur op het Hoogspanningspad op het trottoir en droeg een laptoptas met daarin een laptop. Toen hij twee jongens met een scooter passeerde, kreeg hij van een van hen een klap in zijn gezicht. De man kwam ten val en verloor enige tijd het bewustzijn. Toen hij weer bij kennis kwam, zag hij dat zijn laptop was gestolen. De man had ook pijn in zijn voet en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Volgens het slachtoffer droeg een van de twee jongens een lichte pet. De politie zoekt getuigen van deze straatroof. Bent u vrijdagavond rond 21.30 in de buurt geweest van het NS-station Delft-Zuid en heeft u de straatroof of de twee jongens met scooter gezien, of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Delft via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M: 0800-7000.