Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 12/2

TILBURG, 12 februari 2008

Arrestaties na mishandeling en vernieling

TILBURG: Een 21-jarige vrouw en haar 22-jarige vriend beiden uit Goirle hebben zich maandagavond omstreeks 22.00 uur bij de politie gemeld omdat ze betrokken waren bij een openlijke geweldpleging gericht op een 21-jarige Tilburger en diens auto.

Een 21-jarige Tilburger meldde gisteravond dat hij in zijn auto achtervolgd was door een auto met daarim zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend. Tijdens deze rit waren zijn achtervolgers tegen de trekhaak van zijn auto gereden. Op een parkeerplaats de Bisschop Zwijsenstraat reed het duo met hun voertuig tegen de zijkant van zijn auto die daardoor gedeukt is. Zijn belagers stapten uit de auto, de man had een moersleutel in zijn handen waarmee hij de achterruit en de ruit van het linkerachterportier insloeg. Zijn ex-vriendin zette ondertussen een grote kras op zijn auto. De mannelijke verdachte trok de aangever uit de auto en bedreigde hem, zo verklaart hij, met een pistool. Door omstanders werd de politie gebeld. De verdachten meldden zich gisteravond aan het politiebureau. Zij hadden een andere weergave van het verhaal. Volgens hen was er helemaal geen sprake van een vuurwapen en had de 21-jarige Tilburger zelf met een mes gedreigd en kan hij zijn ex-vriendin niet loslaten.

Tilburger gepakt voor rijden zonder rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag

TILBURG: Een 22-jarige Tilburger is maandagavond omstreeks 21.15 uur op de Sportweg aangehouden omdat hij zich aan een controle had onttrokken. Agenten hadden hem in een auto zien rijden op de Professor Verberneweg en wilden hem controleren. Zij zagen dat de bestuurder snelheid verhoogde en door het rode verkeerslicht de
Conservatoriumlaan inreed.

Tijdens de achtervolging haalde de automobilist een andere auto tussen de vluchtheuvels door. De agenten verloren de auto even uit het zicht, een getuige wees hen de richting van de Kasteel Cannesstraat. Daar werd de auto, een Ford Ka, onbeheerd aangetroffen. Het voertuig was niet affgesloten en zat onder de karnemelk. Kennelijk gaat hard wegrijden voofr de politie en drinken in de auto niet tegelijk. De bestuurder werd op aanwijzing van een getuige aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De auto was van zijn moeder en had hij zonder haar toestemming geleend. Hij krijgt ook een proces-verbaal voor gevaarlijk weggedrag.

Politie onderzoekt poging tot overval

TILBURG: Gisteravond heeft een poging tot overval plaats gevonden op een tankstation aan de Ringbaan Noord. De melding kwam omstreeks 18.45 uur binnen. Een man kwam de shop binnen en duwde een plastic zak onder het luk door en eiste geld van de 19-jarige medewerkster. Deze bleef onverstoorbaar en zei dat hij geen geld kreeg en dat ze de politie zou bellen. Hierop liep de overvaller weer naar buiten alwaar hij op zijn fiets stapte en wegreed. Het zou gaan om een man met een getint uiterlijk, leeftijd circa 20 a 25 jaar en circa 1.70 a 1.75 meter lang. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Verwarde vrouw vernielt ruit

TILBURG: een verwarde 37-jarige Tilburgse vrouw heeft vannacht omstreeks 01.30 uur met een bloempot een ruit ingegooid van een woning aan de Jan van Beverwijckstraat. De bewoner werd wakker van een harde knal. Hij ging naar beneden en zag dat de ruit naast de achterdeur ingeslagen was. Er lag een bloempot kapot op de vloer. Er stond een vrouw bij de deur die hem waarschuwde dat hij op moest letten voor geesten. De vrouw die alleen wartaal uitkraamde, werd aangehouden door de polite. Er wordt tegen de verdachte, die in een instelling verblijft, vanwege haar gezondheidstoestand geen proces-verbaal opgemaakt.

Recalcitrante bestuurder aangehouden

TILBURG: De politie heeft maandagmiddag op de Korvelseweg een 47-jarige Tilburger aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering mee te werken tijdens een verkeerscontrole. De verdachte werd met zijn auto aan de kant gezet. Zijn zoontje en hij droegen beiden geen autogordels. De agent vroeg het rij- en kentekenbewijs ter inzage. Tijdens het gesprek zag de agent dat de verdachte zijn auto in de eerste versnelling zette. De politieman probeerde daarop de sleutels uit het contact te halen om te voorkomen dat de auto weg zou rijden. De bestuurder maakte daarop enkele slaande bewegingen naar het hoofd van de agent. Hij drukte de gaspedaal in en slaagde erin enkele meters vooruit te rijden. De agent kon zich nog maar net staande houden. Hierop werd besloten de recalcitrante bestuurder aan te houden. De verdachte rukte zich los en bleef zich verzetten tegen zijn arrestatie. De agenten moesten geweld gebruiken om het m onder controle te krijgen. Hierna konden zij zich bekommeren om het 12-jarige zoontje van de bestuurder die flink overstuur was.

Auteur: Willem van Hooijdonk