Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 12 februari 2008

Zaanstreek-Waterland, 12-02-2008 o Vlinderbom, rijbewijs ingevorderd en graffiti

Vlinderbom

Landsmeer, februari 2008.

De politie heeft naar aanleiding van vernieling aan de politiepost met een vlinderbom een 17-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden. In november 2007 werd een agent in de politiepost van Landsmeer opgeschrikt door een zware klap waardoor een ruit sneuvelde. Met plakband was een zogenaamde vlinderbom op het glas geplakt en tot ontploffing gebracht. Na forensisch sporenonderzoek kon een 15-jarige jongen uit Landsmeer worden aangehouden. Hij bleek de leverancier van het plakband. Een 19-jarige Amsterdammer werd enige tijd later aangehouden. Hij zou het explosief hebben geleverd. De 17-jarige Amsterdammer was geruime tijd zoek maar meldde zich uiteindelijk afgelopen week bij de politie. Hij bekende het vuurwerk te hebben geplaatst en afgestoken. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt en zij worden aansprakelijk gesteld voor de schade aan de politiepost.

Winkeldieven

Purmerend, maandag 11 februari 2008, 14:04 uur.

De politie heeft twee 15-jarige jongens uit Amsterdam en Purmerend meegenomen als verdachten van winkeldiefstal. Winkelpersoneel van een supermarkt aan het John F. Kennedyplein trof de jongens voorbij de kassa met snoep en drankjes verstopt in de kleding en tassen. Het tweetal werd na verhoor onder ouderlijk gezag gesteld. Zij werden verwezen naar bureau Halt voor het ondergaan van een straf.

Rijbewijs ingevorderd

Purmerend, maandag 11 februari 2008, 18:48 uur.

Een 65-jarige vrouw uit Edam is door de politie op Volume in Purmerend aangehouden als verdachte van drankrijden. Een getuige had gemeld dat de vrouw dronken was en probeerde weg te rijden. Toen de vrouw ondanks een hevig rokende koppeling ging rijden wist de getuige haar te stoppen en uit de auto te praten. Bij arriveren van de politie bleek de bestuurster onvast ter been en zij saboteerde tot drie maal toe de blaasproef. Zij werd aangehouden en blies vervolgens aan het bureau wel goed op de ademanalyseapparatuur. De uitslag was ruim vier maal de maximaal toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en een aanvraag voor nader onderzoek naar de geschiktheid om een motorrijtuig te besturen wordt gemaakt. Op het Netwerk werd bij een bedrijf schade aan een roldeur veroorzaakt doordat er een auto tegenaan was gereden. Een getuige had gezien dat er vermoedelijk een vrouw achter het stuur zat. Of de vrouw uit Edam iets met deze aanrijding te maken heeft wordt nog onderzocht.

Valse meldingen

Krommenie, dinsdag 12 februari 2008, 03:13 uur.

De politie heeft een 29-jarige bewoner van een flatwoning aan de Gagarinstraat aangehouden omdat hij wordt verdachte van het doen van valse meldingen via het alarmnummer. De politie was al enkele malen bij de woning geweest in verband met overlast meldingen. De verdachte en zijn vriendin hielden de buurt wakker door zeer luidruchtig ruzie te maken. Na het sussen van de ruzie werd de 112-centrale herhaaldelijk gebeld. De verdachte verklaarde in verhoor dat er wel degelijk sprake was van een noodtoestand. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Graffiti

Zaandam, dinsdag 12 februari 2008, 01:05 uur.

Een 20-jarige man uit Assendelft en een even oude Zaandammer zijn door de politie aangehouden omdat zij worden verdacht van het aanbrengen van graffiti op plaatsen waar dat niet is toegestaan. Agenten in burger zagen op de Westzijde twee mannen die met verfstiften 'tags' op een container zetten. De mannen werden aangehouden en de stiften in beslag genomen. Op de looproute werden een tiental verse, gelijksoortige, 'tags' aangetroffen op gebouwen en andere voorwerpen. Eén van de verdachten had in zijn rugtas een laptop die voor nader onderzoek in beslag werd genomen. De bekladdingen werden voor het proces-verbaal gefotografeerd.