Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 12 februari

* 1,2 KILO HARDDRUGS IN BESLAG GENOMEN
Politieagenten van distict Feijenoord-Ridderster hebben maandagmorgen 1,2 kilo harddrugs in een auto aangetroffen en in beslag genomen. De drie inzittenden van de auto, een 18, 19 en 23-jarige Rotterdammer, zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Tijdens een surveillance zagen de politieagenten rond kwart voor elf, dat een Volkswagen Bora op het Aesopusviaduct (nabij NS Station Rotterdam-Lombardijen) de weg blokkeerde. Hierdoor ontstond een kleine file. Toen de bestuurder door de agenten werd aangesproken, reageerde hij direct agressief. Hierop werd de identiteit van de inzittenden nagetrokken en bleek de 19-jarige eigenaar al vaker met de politie in aanraking was geweest voor handel in verdovende middelen. Hierop werd de 19-jarige man, op grond van de Opiumwet, gefouilleerd en werd de auto doorzocht. Achter de stoelen werd een tas aangetroffen met daarin de drugs. De bestuurder en de overige twee verdachten zijn aangehouden en ingesloten. Een andere inzittende ging er vandoor. De politie zet het onderzoek voort.


* MAN NA BELEDIGEN POLITIEMENSEN GEARRESTEERD

Politiepersoneel van het district Noord heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 20-jarige man uit Maastricht gearresteerd voor belediging.
De automobilist werd rond kwart over twee 's nachts op het Zwaanshals staande gehouden in verband met een defect aan het knipperlicht van zijn auto. De 20-jarige automobilist schold de agenten uit, beledigde hen en uitte diverse bedreigingen. De verdachte werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau.


* JONGEN GEWOND NA AANRIJDING
SCHIEDAM - Een 15-jarige jongen uit Schiedam is maandagavond gewond geraakt na een aanrijding met een tram op de Rotterdamsedijk. De aanrijding ontstond rond tien voor zeven door nog onbekende oorzaak. Het slachtoffer liep onder meer hoofdletsel op en is overgebracht naar het ziekenhuis. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.


* DRONKEN AUTOMOBILIST NA DOORRIJDEN AANGEHOUDEN

Een 33-jarige Pool die in Rotterdam verbleef, is maandagavond op de Dordtselaan aangehouden. Hij had, rijdend is zijn auto, op de Bas Jungeriusstraat 4 auto's geramd en was doorgereden. Vervolgens veroorzaakte hij op de Dordtselaan nog een aanrijding. Hier werd de man vervolgens aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man sterk onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau weigerde hij een ademanalyse. Na overleg met de Officier van Justitie kreeg de man voor de weigering een boete van 1200 euro en voor het doorrijden een boete van 400 euro. Daarnaast bleek dat de verdachte nog 19 dagen straf moest uitzitten. Hij is ingesloten. De auto van de man is inbeslag genomen.


* TWEE ARRESTATIES NA SCHIETPARTIJ
Politiepersoneel van het district Rotterdam-West heeft maandagavond twee Amsterdammers van 24 en 34 jaar gearresteerd na een schietpartij op de Abtsweg. Rond kwart voor zeven kreeg de politie de melding van een schietpartij op straat waarbij meerdere schoten werden gelost. Hierbij had een 34-jarige Amsterdammer een schotwond in zijn been opgelopen. De Amsterdammer werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd aangehouden. De 24-jarige man werd ter plaatse gearresteerd. De politie stelt een nader onderzoek in naar overige betrokkenen.


* ZES MEISJES BEKEURD VOOR OVERLAST
VLAARDINGEN - Surveillerende politieagenten bekeurden maandagavond zes meisjes die op de Broekweg overlast veroorzaakten. De groep meiden, varierend in leeftijd tussen de 15 en 16 jaar oud en allen afkomstig uit Vlaardingen, veroorzaakten veel overlast waarna ze werden gewaarschuwd. Hier trokken zij zich niets van aan en gingen een stukje verderop door met herrie maken. Hierop kregen zij allen een proces-verbaal.


* MAN ZWAAR GEWOND NA ARBEIDSONGEVAL
Een 35-jarige man uit Dendermonde is maandagochtend zwaar gewond geraakt na een arbeidsongeval op de Slaghekstraat. Het slachtoffer was met een aantal collega's bezig met het demonteren van een bouwkraan. Tijdens deze werkzaamheden kreeg de 35-jarige man een stang die losschoot tegen hem aan, waardoor hij over de reling viel. Hij belandde 25 meter lager op een betonnen plaat en raakte zwaar gewond. Hij is overgebracht naar het Erasmus MC. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in naar het ongeval.


* FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - Een 16-jarige Schiedammer is maandagmiddag rond kwart voor vier aangehouden toen hij op een gestolen fiets reed. Surveillerende politieagenten zagen de jongen op een fiets over de Parkweg rijden waarop geen slot zat. Toen zij hem wilden controleren ging de jongen er vandoor. Na een korte achtervolging is de jongen aangehouden. Na onderzoek op het bureau bleek het framenummer van de fiets verwijderd. Een nader onderzoek wordt ingesteld naar de herkomst van deze fiets.


* VROUW GEWOND NA AANRIJDING
RIDDERKERK - Een 24-jarige vrouw uit Den Haag is maandagmiddag gewond geraakt na een aanrijding op de Noldijk. Een 87-jarige automobiliste uit Zwijndrecht reed met de auto over de voet van het slachtoffer. De 24-jarige vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis in Zwijndrecht.


* MAN GEARRESTEERD NA MISHANDELING EN BEDREIGING

SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft maandagmiddag een 56-jarige man uit Spijkenisse gearresteerd voor mishandeling en bedreiging. De man wordt ervan verdachte een bekende van hem, een 42-jarige vrouw uit Spijkenisse, te hebben geslagen en geschopt in een woning aan het Scherpgras. Hieraan voorafgaand had hij haar bedreigd met een mes. Het slachtoffer werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is na een onderzoek gearresteerd.


* STRAATROVER AANGEHOUDEN
De recherche van district Feijenoord-Ridderster hield maandagmiddag een 15-jarige jongen uit Maassluis aan. De verdachte werd op last van de Officier van Justitie aangehouden naar aanleiding van twee straatroven. Op 11 januari jl. beroofde de verdachte op de Keverborgstraat in de Beverwaard, onder bedreiging van een mes, een 19-jarige jongen van zijn mobiele telefoon. Tevens wordt hij verdacht van een tasjesroof op de Margriet WM Bekkerslaan in Maassluis. Daar beroofde hij op 7 november vorig jaar een 68-jarige vrouw van haar tas. Het paspoort dat hierbij buit werd gemaakt is teruggevonden. Het onderzoek wordt voortgezet.


* POLITIE ARRESTEERT JONGENS NA AUTO-INBRAAK

Politiepersoneel van het district Noord heeft twee jongens gearresteerd na een inbraak in een auto geparkeerd aan de Statenweg. Rond negen uur 's ochtends werd een aantal jongens op heterdaad betrapt tijdens de inbraak. Zij gingen er meteen vandoor. Dankzij de opgegeven signalementen en na een onderzoek in de omgeving arresteerde de politie een 16-jarige jongen uit Rotterdam op de Gordelweg. Dinsdagochtend is een 15-jarige Rotterdammer in zijn woning gearresteerd. De recherche zet het onderzoek voort.


* POLITIE ARRESTEERT TWEE VERDACHTEN NA VERNIELING

Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft maandagavond twee mannen, een 36-jarige man uit Zoetermeer en een 41-jarige Rotterdammer, gearresteerd na een vernieling danwel poging inbraak van een bedrijfspand aan de Kinderdijkstraat. Een getuige meldde dat twee mannen en een vrouw een ruit vernielden. Dankzij de opgegeven signalementen en de verklaring van een getuige werden de twee verdachten bij de Bergambachtstraat aangehouden.


* MAN BEROOFD VAN MOBIELE TELEFOON
ROTTERDAM-WEST- Een 38-jarige Rotterdammer is maandagavond op de Schoonderloostraat beroofd van zijn mobiele telefoon. Rond half negen werd de man door twee mannen onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen en een mes, onder aan de trap naar de Willem Buytewchstraat, beroofd. De man raakte niet gewond. Direct werd in de directe omgeving een onderzoek ingesteld naar de verdachten, deze werden niet meer aangetroffen.