PCM Uitgevers


12/02/2008
Nader onderzoek naar duurzaamheid houtkap bij leveranciers

PCM Uitgevers heeft samen met enkele andere krantenuitgevers de afgelopen periode overleg gevoerd met papierleverancier AbitibiBowater over de kritiek van Greenpeace op het kappen van oerbos.

Er hebben verschillende gesprekken plaatsgevonden met deze Canadese leverancier, waarbij deskundige ondersteuning door FORM International, een adviesbureau dat gespecialiseerd is in vraagstukken over duurzaam bosbeheer, is gegeven. Abitibi heeft aangegeven dat zij zorgvuldig met het milieu omgaat en heeft hiervoor verschillende feiten en cijfers aangedragen.
Als gevolg van de acties van Greenpeace zijn AbitibiBowater en Greenpeace ook weer met elkaar in overleg om de bescherming van oerbossen en (her) certificering van duurzame productiebossen te bespreken.
PCM vindt het dan ook nog te vroeg om nu een oordeel te vellen over de papierlevering door AbitibiBowater

Omdat duurzaamheid van houtkap en het beschermen van oerbossen in principe alle leveranciers aangaat is besloten om de huidige status en de toekomstplannen bij alle belangrijke papierleveranciers (inclusief AbitibiBowater) te inventariseren en analyseren. De resultaten hiervan zullen de basis vormen voor een herzien milieubeleid voor papier. In dit beleid zal de nadruk komen te liggen op concrete duurzaamheiddoelstellingen voor de papierproductie en een termijn waarbinnen deze gehaald zullen worden. De verwachting is dat een herzien milieubeleid voor de zomer gereed kan zijn.

Bron: Raad van Bestuur