Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 12 februari 2008

Rosita de Vries & Minke Schoon: 053-4555588

Politie zoekt getuigen bedrijfsinbraak

Oldenzaal

Bij een bedrijf aan de Deventerstraat in Oldenzaal werd in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 februari ingebroken. De politie is op zoek naar getuigen.

Op zondagochtend 10 februari werd omstreeks 11.00 uur gemeld dat bij een bedrijf aan de Deventerstraat in Oldenzaal een inbraak was ontdekt. Ter plaatse spraken agenten met de 47-jarige eigenaar van het bedrijf, die de inbraak had ontdekt. Hij vertelde dat er meerdere goederen waren weggenomen uit de zaak en deed aangifte van diefstal. Tevens wees hij de agenten op een groot gat in een muur van het pand. De dieven hebben dit gat vermoedelijk gemaakt om zich toegang te verschaffen tot het bedrijf. De inbraak heeft volgens de eigenaar plaatsgevonden tussen zaterdagavond 9 februari omstreeks 21.30 uur en het moment van ontdekken op zondagochtend 10 februari omstreeks 11.00 uur.

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets verdachts hebben gezien zaterdagavond en/of -nacht, dat mogelijk verband kan houden met de inbraak. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Oldenzaal, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-017446)

Man gooit ruit in

Almelo

Een 40-jarige man uit Almelo werd maandag 11 februari aangehouden, omdat hij er van verdacht wordt bij een woning aan de Ravelstraat in zijn woonplaats een ruit te hebben vernield.

Op maandag 11 februari werd omstreeks 22.10 uur gemeld dat een man een ruit had vernield bij een woning aan de Ravelstraat in Almelo. Ter plaatse spraken agenten met de 25-jarige bewoonster van het pand. Zij vertelde dat ze die avond had gezien hoe een man een steen door de ruit van haar woning had gegooid. De vrouw gaf aan de man te kennen en gaf het adres van de man door aan de agenten. Later die avond kon de politie een 40-jarige Almeloër in zijn woning aanhouden in verband met de vernieling van de ruit. De man werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor verder onderzoek in verzekering werd gesteld. (08-018151)

Tractordieven op heterdaad betrapt

Aadorp/Vriezenveen

Een 35-jarige en een 29-jarige man uit Almelo zijn maandag 11 februari aangehouden, omdat zij op heterdaad betrapt werden terwijl zij in een gestolen landbouwvoertuig reden over de Hoffmansweg in Vriezenveen.

Op maandag 11 februari meldde een 40-jarige vrouw uit Aadorp omstreeks 21.35 uur dat zij had gezien dat twee mannen een tractor hadden weggenomen vanaf de Almeloseweg in haar woonplaats. De dieven waren met het voertuig weggereden in de richting van Vriezenveen.

Surveillerende agenten ontvingen de melding en gingen in de omgeving op zoek. Op de Hoffmansweg in Vriezenveen zagen zij de in de melding genoemde tractor en een personenauto rijden. Door het rijgedrag van beide bestuurders leken zij bij elkaar te horen. Beide voertuigen werden aan de kant gezet. Uit de verklaringen van beide bestuurders bleek inderdaad dat zij bij elkaar hoorden. De twee mannen, een 35-jarige en een 29-jarige Almeloër, bleken de tractor gezamenlijk te hebben opengebroken en vervolgens weggenomen.

Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar zij voor nader onderzoek in verzekering zijn gesteld. De tractor zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. (08-018133)

Man pint met gestolen bankpas

Enschede

Een 23-jarige man uit Gronau (D) werd maandag 11 februari aangehouden, omdat hij met een gestolen bankpas geld probeerde op te nemen bij een uitgaansgelegenheid aan de Boulevard 1945 in Enschede.

Op maandag 11 februari werd omstreeks 20.30 uur gemeld dat beveiligingspersoneel van een uitgaansgelegenheid aan de Boulevard 1945 een man had betrapt, terwijl deze meerdere keren trachtte geld op te nemen bij een pinautomaat in de zaak. Omdat een oplettende beveiligingsmedewerker het niet vertrouwde, werd de politie gealarmeerd. Deze kwam ter plaatse en onderzocht de bankpas. Uit het onderzoek bleek dat de pas van diefstal afkomstig was. De pas was vermoedelijk afgelopen weekend weggenomen uit de tas van een 80-jarige vrouw uit Enschede. De dochter van de 80-jarige deed aangifte van diefstal.

De man, een 23-jarige uit het Duitse Gronau, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-018119)

Beschonken bestuurder blaast 2,6 promille

Vroomshoop/Daarle

Het rijbewijs van een 57-jarige man uit Daarle is maandag 11 februari ingevorderd, omdat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de Zandkuilenweg in zijn woonplaats.

Op maandag 1 februari werd omstreeks 19.10 uur gemeld dat een auto slingerend over de Tonnendijk in Vroomshoop reed, in de richting van Daarle. Ter plaatse zagen agenten de in de melding genoemde auto rijden. Om de bestuurder aan een alcoholcontrole te onderwerpen, werd de auto aan de kant gezet. De bestuurder, een 57-jarige man uit Daarle, blies 2,6 promille. Het rijbewijs van de 57-jarige werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-018088)

Inbreker betrapt bij stelen auto

Enter

Een 22-jarige man uit Arnhem werd dinsdagochtend 12 februari aangehouden. De man wordt er van verdacht een inbraak in een woning aan de Zuiderstraat te hebben gepleegd, waarbij tevens getracht werd de auto van de bewoners weg te nemen.

Op dinsdag 12 februari werd omstreeks 04.00 uur door een getuige gemeld dat twee mannen bezig waren een auto weg te nemen bij een woning aan de Zuiderstraat in Enter. Ter plaatse zagen agenten een auto met geopend portier staan op de Zuiderstraat. De agenten zagen een man weglopen, die verdween achter een woning aan de Dorpsstraat. De agenten gingen de man achterna en hielden hem aan. Een tweede verdachte werd niet aangetroffen. De 47-jarige bewoner was inmiddels gealarmeerd. Uit onderzoek is gebleken dat die nacht in de woning van de eigenaar was ingebroken, waarbij onder meer de autosleutels waren weggenomen.

De 22-jarige verdachte werd overgebracht naar het politiebureau in Enschede, waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien, dat verband kan houden met de inbraak. In het bijzonder wil de politie graag spreken met mensen die in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 februari één of meerdere personen hebben gezien, die zich verdacht ophielden in de omgeving van Enter. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van de politie Twente, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (08-018176)

Auto beschadigd

Nijverdal

Op maandag 11 februari is een klein jongentje op de Zenegroen in Nijverdal tegen een auto aan gefietst, hierbij is de auto beschadigd. De politie vraag of de begeleidster van het jongetje zich wil melden.

Omstreeks 15.30 uur ziet een getuige dat een klein jongetje en zijn begeleidster over de Zenegroen fietsen. Het jongetje slingert behoorlijk en het lijkt alsof hij nog niet goed kan fietsen. Ter hoogte van huisnummer 45 fietst het jongetje tegen een geparkeerde auto. De begeleidster stopt en zet het jongetje weer op zijn fiets en zij fietsen verder. Waarschijnlijk heeft zij niet gezien dat de auto, een Peugeot, hierdoor beschadigd is.

De politie vraagt de begeleidster, die zelf op een grijze damesfiets met donkergroene fietstassen fietste, zich te melden bij de politie Nijverdal via telefoonnummer 0900-8844.

(08-018005)

Auto in de sloot bij aanrijding

Albergen

Op maandag 11 februari is bij een aanrijding tussen twee personenauto's op de kruising Kloosteresweg en de Kluunvenweg in Albergen, een auto in de sloot terechtgekomen. Beide bestuurders bleven ongedeerd.

Op maandagmiddag omstreeks 17.00 uur reed een 22-jarige man uit Harbrinkhoek in zijn auto over de Kluunvenweg. Zonder voorrang te verlenen aan een 51-jarige bestuurder uit Geesteren, reed hij de kruising met de Kloosteresweg op. Door de aanrijding kwam de auto van de 51-jarige in de naastgelegen sloot terecht. Beide bestuurders zijn door het ambulancepersoneel uit voorzorg onderzocht waarbij geen letsel werd geconstateerd. Beide voertuigen moesten worden afgesleept. Het rijbewijs van de 22-jarige is wegens gevaarlijk verkeersgedrag ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (08-018065)

Aanrijding letsel

Nijverdal

Bij een aanrijding tussen drie voertuigen op de Joncheerelaan in Nijverdal, is op maandag 11 februari een 41-jarige veroorzaakster gewond geraakt.

Op 11 februari omstreeks 15.00 uur reed een 41-jarige vrouw uit Hellendoorn in haar auto over de Joncheerelaan in Nijverdal. Ter hoogte met de kruising Piet Heinstraat zag zij te laat dat er twee auto's stil op de rijbaan stonden om links af te slaan. Zij kon haar auto niet meer op tijd tot stilstand brengen en reed achter op de auto van een 69-jarige man uit Wierden. Door de klap botste zijn auto tegen de auto van zijn voorgangster, een 37-jarige vrouw uit Nijverdal. Bij de aanrijding raakte de 41-jarige Hellendoornse gewond en is met borstklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De beide andere bestuurders bleven ongedeerd. De politie maakt proces-verbaal op. (08-017946)

Diverse insluipingen in bejaardenwoningen

Hengelo

Op maandag 11 februari heeft de politie in Hengelo een 17-jarige Hengeloër aangehouden in zijn woning op verdenking van insluipingen en diefstallen uit diverse bejaardenwoningen in zijn woonplaats. Het onderzoek is nog in volle gang waarbij meer aanhoudingen niet worden uitgesloten.

Sinds december 2007 hebben diverse bewoners van bejaardenwoningen aan de Hennepstraat en Backenhagen in Hengelo aangifte gedaan van insluipingen en diefstal van diverse goederen uit hun woningen. De politie stelde een onderzoek in. Naar aanleiding van dit onderzoek kon op maandag 11 februari een 17-jarige verdachte uit Hengelo worden aangehouden. De 17-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie Twente hoopt nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten. (08-000247)