Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 12 februari 2008

BREDA, 12 februari 2008

Man negeert stopteken bij ernstige aanrijding

CHAAM: Politieagenten die maandagavond assistentie verleende bij een ernstige aanrijding op de Bredaseweg waren zeer verbaasd toen een bestuurder weigerde om te voldoen aan een stopteken. De politie had de weg afgezet in verband met een ernstige aanrijding waarbij een motorrijder zwaargewond raakte. Een 54-jarige inwoner van Chaam reed rond 21.00 uur bij het ongeval en weigerde te stoppen. Ook nadat de politie hem mondeling te kennen had gegeven dat hij moest stoppen besloot hij toch door te rijden door om de politieagent heen te manouvreren. Uiteindelijk kon de man worden aangehouden op de Baarlseweg. Het bleek dat hij teveel had gedronken. De man blies 745 ug/l waar 220 ug/l al strafbaar is gesteld. Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden onder invloed en voor het negeren van een stopteken.

USB-sticks duur betaald

BREDA: Het meenemen van twee USB-sticks uit een winkel aan de Kruisvoort is voor een 23-jarige Tilburger toch wat duurder uitgevallen dan zijn bedoeling was. De man had een tweetal USB-sticks uit de verpakking gehaald waarna hij met zijn vriend de winkel uit was gelopen zonder te betalen. Een beveiligingsmedewerker zag het gebeuren en heeft het tweetal in de kraag gevat. Na verhoor op het politiebureau en betaling van een transactie opgelegd door het OM van 220 euro mocht de verdachte weer naar huis. Zijn vriend, een 22-jarige inwoner van Tilburg is na aanhouding ook heengezonden. Voor hem zal nog nader overleg plaatsvinden met justitie.

Getuige gezocht na gewapende overval Zundert

ZUNDERT: De politie is op zoek naar getuigen die maandagochtend in de nabijheid van de supermarkt aan de Molenstraat of in de onmiddellijke omgeving daarvan personen of voertuigen gezien die zich verdacht hebben opgehouden.

Twee gewapende mannen, voorzien van donkerkleurige kleding, hebben maandagmorgen rond 06.30 uur een supermarkt aan de Molenstraat overvallen. Twee personeelsleden die juist de winkel wilden binnengaan, werden bedreigd met een (nep)vuurwapen. De twee overvallers gingen er vervolgens met een geldbedrag vandoor. Niemand raakte gewond; voor de betrokken personeelsleden is Slachtofferhulp beschikbaar. Direct na de melding hebben agenten nog naar de overvallers gezocht, maar die helaas niet aangetroffen. Vervolgens heeft de politie een sporen- en een buurtonderzoek verricht. Getuigen kunnen zich niet melden bij de politie op 0900-8844 of via het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Man gewond geraakt na openlijke geweldpleging

BREDA: Twee mannen zijn maandagavond door de politie aangehouden nadat zij een man hadden mishandeld op de groenstrook in de Wensel Cobergherstraat. Die avond liep een 45-jarige inwoner van Breda samen met zijn hond toen hij plotseling werd aangesproken door twee personen. De mannen verweten hem dingen waarvan hij het bestaan niet wist waarna ze hem direct tegen de grond sloegen en schopte. De man kon zich verweren maar kon niet voorkomen dat hij gewond raakte. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. De verdachten zijn na de mishandeling weggelopen in de richting van de Wensle van Cobergherstraat. De politie kon uiteindelijk achterhalen waar het tweetal naar binnen was gegaan na de mishandeling en heeft rond 23.00 uur twee verdachten aangehouden in een woning aan de Wensel Cobergherstraat. Zij zijn in verzekering gesteld.

3-jarige speelt met vuur

BREDA: Een 3-jarige jongetje speelde dinsdagmiddag met vuur met als gevolg dat er brand onstond op de bank in de woonkamer. De 20-jarige broer des huizes kon zijn broer op tijd uit huis halen maar kreeg zelf aardig wat rook binnen. In combinatie met zijn astma moest hij zich even onder behandeling laten stellen van een dokter. De brandweer kon de brand snel blussen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst