Gemeente Woerden

Nog dit jaar plan van aanpak dorpsplein Kamerik

12 feb 2008

persbericht
Onmiddellijk na de zomer komt de gemeente Woerden met een plan van aanpak voor een dorpsplein in Kamerik. Het plein voor de Herberg zou verbeterd kunnen worden, waardoor het meer als een ontmoetingsplaats gebruikt zal worden. Een buitenruimte, waar de mensen in Kamerik kunnen vertoeven en elkaar ontmoeten, Dat zou de leefbaarheid in Kamerik verbeteren.
Onderzoek leefbaarheid kleine kernen
In de afgelopen periode is onderzoek uitgevoerd naar de leefbaarheid van de kleine kernen Kamerik en Zegveld.

In dit onderzoek kwam naar voren dat in Kamerik behoefte is aan een dorpsplein. Deze visie wordt gedeeld door het dorpsplatform. Een werkgroep van dit platform heeft ook zelf een plan gemaakt voor een facelift. Het plan van de werkgroep is echter te omvangrijk voor de beschikbare middelen.

De aanpak van het plein voor de Herberg is wel haalbaar en kan voor de helft gefinancieerd worden door de provincie Utrecht. De gemeente Woerden reserveert van haar kant een bedrag van EUR 122.000 om dit plan verder te ontwikkelen en te realiseren.

Ook Zegveld is in het onderzoek onder loep genomen. De aanbevelingen voor Zegveld waren echter zo omvangrijk, dat nader onderzoek gewenst is. Nader onderzoek geldt ook voor de Milandhof.. Dat de Milandhof een belangrijke maatschappelijke functie heeft voor het dorp staat buiten kijf. Een functie die ondersteuning verdient.

Anderzijds is de Milandhof ook een commercieel horeca bedrijf. Een dubbelfunctie waar zorgvuldig naar gekeken zal worden.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |