Siemens

Persbericht

Den Haag, dinsdag 12 februari 2008

Persmap vakbeurs VSK

Siemens Advantage Services: service-concept op het gebied van gebouwinfrastructuur

Siemens Building Technologies toont onder de naam Advantage Services op de VSK een uitgebreid pakket van diensten voor gebouweninfrastructuur op het gebied van klimaatbeheersing, brandveiligheid en beveiligingssystemen. Door de modulaire opzet van Advantage Services kan de klant zijn eigen op maat gesneden service pakket kiezen, waardoor zijn efficiency toeneemt en hij kosten bespaart.

Veel ondernemingen richten zich steeds meer op hun kernactiviteiten. Ondersteunende processen worden uitbesteed. Siemens speelt in op deze trend met Advantage Services: een pakket diensten voor gebouwinfrastructuur. De modulaire opzet garandeert flexibiliteit en een toegesneden oplossing. De verschillende modules zijn onderling zodanig te combineren en te configureren, dat voor elk gebouw de best passende oplossing ontstaat.

Welke diensten deel uitmaken van het Advantage Services pakket bepaalt de klant zelf. Het volledige pakket, waar in samenspraak met de klant een keuze uit wordt gemaakt, bestaat uit:
levenscyclusbeheer, alarmbeheer, optimalisering van het energieverbruik, operationele diensten, systeemonderhoud en kennisdiensten. Bij een groot deel van deze dienstverlening wordt gebruik gemaakt van Remote Services, waarbij snelheid en kwaliteit aanzienlijk worden verhoogd.

Levenscyclusbeheer
Levenscyclusbeheer biedt oplossingen op maat om systemen voortdurend bij de tijd te houden. Zo kan men de prestaties van een gebouw optimaliseren.
Alarmbeheer
Alarmbeheer handelt systeemgebeurtenissen, inbraak en brandmeldingen op professionele wijze af, om schade en onderbreking van bedrijfsprocessen te voorkomen en risicos te minimaliseren. Optimalisering van het energieverbruik
De beschikbare tools controleren, analyseren en optimaliseren het energieverbruik in een gebouw, zonder dat dit ten koste gaat van enig comfort. Daardoor bespaart men energiekosten en beperkt men CO2 uitstoot.

Operationele diensten
Deze diensten helpen het systeem operationeel te houden en bieden ondersteuning bij het beheer van faciliteiten. Goed presterende systemen zorgen ervoor dat men operationele doelstellingen verwezenlijkt.
Systeemonderhoud
Deze dienst biedt preventieve en correctieve maatregelen die zorgen voor een probleemloos, veilig en efficiënt werkend systeem. Kennisdiensten
Deze diensten bieden advies, training en de juiste hulpmiddelen om gebouwsystemen te beheren en te bedienen.

Siemens Building Technologies is wereldmarktleider met oplossingen en producten voor bescherming en comfort van mensen én veiligheid in en rond gebouwen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Ron de Knikker
Tel: (070) 333 8209
E-mail: ron.de.knikker@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/sbt

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting Siemens Building Technologies, Bernard H. Bos Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo

Digitaal fotomateriaal is opvraagbaar bij: bernard.bos@siemens.com

_____________________________________________

0802. 013b nl

Sintony 60 van Siemens voor veiligheid en comfort in huis

Nederlanders hebben steeds meer behoefte aan veilig en comfortabel wonen. Het nieuwe inbraakmeldsysteem Sintony 60 van Siemens combineert een unieke vormgeving met een hoge graad van veiligheid en comfort in en rond de woning.

Sintony 60 is niet alleen een inbraakmeldsysteem, maar kan ook andere veiligheids- en comfortthemas integreren zoals brandmelding, noodoproep (eventueel met spraakcommunicatie) en het aan- en uitschakelen van de verwarming. Alarmering en communicatie vinden plaats via een meldkamer of gsm. Bijvoorbeeld voor het in- en uitschakelen van de installatie of het detecteren van een gaslek of een overstroming. Maar ook is de Sintony 60 voorzien van een kind komt thuis functie waarbij de ouders telefonisch worden geïnformeerd wanneer hun kind het systeem heeft uitgeschakeld.

De bedien- c.q. centrale unit en de waterdichte afstandsbediening zijn beschikbaar in verschillende kleuren, waaruit men zelf een keuze kan maken die past in elk interieur. De Sintony 60 kan zowel bedraad als volledig draadloos worden uitgevoerd. Ook kan de compact versie zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd. Bediening en gebruik zijn eenvoudig voor alle leeftijden.

Voor meer informatie over de werking van het systeem kijk op: www.siemens.nl/sbt/sintony/
Hier vindt men ook een configurator om zelf de uitvoering en kleur van het systeem uit te kiezen.

Siemens Building Technologies is wereldmarktleider met oplossingen en producten voor bescherming en comfort van mensen én veiligheid in en rond gebouwen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Jeroen Vons
Tel: (070) 333 3030,
email: fsp.nl@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Building Technologies, Persvoorlichting, Bernard H. Bos

_____________________________________________

0802. 013c nl

Synco living van Siemens voor meer wooncomfort en veiligheid

Met het nieuwe home-automation-systeem Synco living van Siemens Building Technologies kan men uiteenlopende regel- en bewakingsfuncties in de woning eenvoudig via een huiscentrale zelf activeren. Het verbetert de kwaliteit van het wonen, verlaagt het energieverbruik en verhoogt de veiligheid.

Er is bij eigenaren en huurders van gebouwen een groeiende belangstelling voor home-automation-systemen. Vaak is echter het installeren te kostbaar en te tijdrovend, is de bediening te ingewikkeld of zijn de gebruiksmogelijkheden te beperkt. Het nieuwe home-automation-systeem Synco living van Siemens combineert verschillende mogelijkheden voor het regelen en besturen van verwarming/ventilatie/airconditioning (CV/AC), verlichting, zonwering of beveiliging. Men kan de verschillende functies zelf met de centrale bedieningsunit eenvoudig programmeren en instellen. Dit zorgt voor gebruiks- en bedieningscomfort, optimaliseert het energieverbruik en vergroot de veiligheid van de bewoners.

De Synco living-componenten communiceren draadloos, waarbij de besturings- en testsignalen alleen worden verstuurd als dat nodig is. Zo gaan de batterijen langer mee en bespaart men energie. Het systeem is modulair opgebouwd en gebaseerd op de internationaal gestandaardiseerde KNX-communicatietechnologie. Daardoor kan men het ook combineren met andere KNX-apparaten, draadloos dan wel via buskabel en toepassen bij uitbreiding of modernisering van bestaande gebouwen.

Synco living kan door de installateur zonder veel bekabeling worden geïnstalleerd (plug & play) en eenvoudig volgens de wensen van de gebruiker of bepaalde woonscenario's worden geprogrammeerd.

Het home-automation-systeem van Siemens werd onderscheiden met de internationaal gerenommeerde Red Dot Award voor excellent productdesign. Deze bekende prijs wordt jaarlijks door de internationale design-organisatie Icsid verleend in de categorieën productdesign, communication design en design concept.

Siemens Building Technologies is wereldmarktleider met oplossingen en producten voor bescherming en comfort van mensen én veiligheid in en rond gebouwen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Johan Boom
Tel: (070) 333 7925
E-mail: johan.boom@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/sbt

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com;
Internet: www.siemens.nl/persinfo

Digital beeldmateriaal is op te vragen bij: bernard.bos@siemens.com

_____________________________________________

0801. 013d nl

Sinteso Een compleet brandmeldsysteem voor elke toepassing

Met Sinteso biedt Siemens Building Technologies een compleet brandmeldsysteem met betrouwbare detectie dat geïntegreerd, uitgebreid of aangepast kan worden om eenvoudig aan veranderende eisen van gebouwen te voldoen. De ingenieuze systeemtechnologie en het Life Cycle Responsibility Concept, waarmee kwaliteit en continuïteit op langere termijn wordt gerealiseerd, garanderen de investering van de klant. Sinteso wordt door Siemens direct en door een selecte groep van Siemens Partners vanaf februari 2008 geleverd.

Na het lanceren van de nieuwe generatie Sinteso brandmelders in 2005, introduceert Siemens Building Technologies (SBT) nu stap voor stap het nieuwe brandmeldcentrale systeem Sinteso. Het systeem is gebaseerd op een uniform technologieplatform dat de basis vormt voor de verschillende systeemelementen. Hierdoor kunnen brandmeldcentrales, melders, communicatienetwerken en alarmgevers probleemloos en gecoördineerd samenwerken in een complete oplossing. Naast de grote betrouwbaarheid biedt Sinteso aanzienlijke voordelen wanneer de functie van een gebouw of ruimte verandert, of wanneer het gebouw wordt uitgebreid. De modulaire structuur en het gebruik van gestandaardiseerde interfaces (BACnet) betekent dat het systeem flexibel gekoppeld, aangepast of uitgebreid kan worden als de eisen van de klant veranderen. Alle centrales kunnen worden uitgevoerd met het unieke, in de brandmeldcentrale geïntegreerde, door VDS op de NEN2575 gekeurde, ontruimingspaneel.

Met het nieuwe brandmeldsysteem Sinteso kunnen alle mogelijke applicaties worden gerealiseerd, gebaseerd op één uniform technologieplatform. Van een stand-alone brandmeldcentrale met 2 lussen en een maximum van 252 melderlus elementen (sensoren, nevenpanelen, sturingen, alarmgevers, etc.) tot wanneer het systeem volledig is uitgerold - een netwerk waarin 32 brandmeldcentrales met meerdere lussen en 512 of meer melderlus elementen per centrale kunnen worden opgenomen. Het is daarbij in voorkomende gevallen - ook mogelijk via Ethernet het systeem op afstand te bedienen. De brandmeldlus elementen zijn verbonden via het speciaal ontworpen FDnet (Field Device network). Bovendien voedt het FDnet alle brandmeldlus elementen, wat voor de klant resulteert in minder en een goedkopere bekabeling, waarmee de kosten voor realisatie aanzienlijk worden verlaagd. Via het high-performance FCnet (Fire Control netwerk) zijn meerdere brandmeldcentrales met elkaar te koppelen. Dit nieuw ontwikkelde netwerk verzekert een snel en efficiënt dataverkeer en maakt het mogelijk om zonder beperkingen de netwerktopologie op een grote schaal te configureren (met koper- en/of glasvezelverbindingen). Het compacte en modulaire design van de Sinteso centrales zorgt voor makkelijke aanpassing en uitbreiding van het systeem. De bedieningspanelen zijn gestandaardiseerd voor alle brandmeldcentrales en zijn gebruiksvriendelijk geconfigureerd. Alle functies komen overeen met de relevante standaarden (EN54) en kunnen voor alle gebeurtenissen intuïtief worden gebruikt.

In 2005 introduceerde Siemens Building Technologies de nieuwe Sinteso melders. Deze voeren het ASA Technology (Advanced Signal Analysis) kwaliteitslabel en bereiken ongeëvenaarde niveaus in betrouwbaarheid van meldingen nodeloze alarmmeldingen door onechte branden zijn praktisch onmogelijk. De melders garanderen een betrouwbare reactie op elk soort brand, zelfs onder de meest lastige omstandigheden. De betrouwbaarheid van de melders is zo groot dat Siemens zelf hier de Echt-Alarm-Garantie op verstrekt. Dit betekent dat de klant een bedrag wordt uitgekeerd in geval van een ongewenste melding. Sinteso melders ondersteunen ook oudere Siemens brandmeldsystemen en kunnen vrijwel altijd in een bestaand netwerk worden geïntegreerd. Op dit moment zijn er al meer dan een half miljoen Sinteso melders over de hele wereld in systemen geïntegreerd, waar ze elke dag correct en betrouwbaar werken.

Siemens Building Technologies is wereldmarktleider met oplossingen en producten voor bescherming en comfort van mensen én veiligheid in en rond gebouwen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Aart van Tussenbroek Tel: (070) 333 1288
E-mail: aart.van.tussenbroek@siemens.com,
Internet: www.siemens.nl/sbt

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com,
Internet: www.siemens.nl/persinfo

Digitaal beeldmateriaal is opvraagbaar bij: bernard.bos@siemens.com

_____________________________________________

0802. 013e

Effectief plannen van HVAC-installaties met Siemens HIT

De nieuwe HVAC Integrated Selection Tool (HIT) van Siemens Building Technologies is een softwareprogramma waarmee installateurs, adviseurs en ontwerpers gemakkelijker en sneller verwarmings-, ventilatie-, airconditioning- en koelinstallaties kunnen projecteren. HIT is medio dit jaar beschikbaar voor de Nederlandse markt en dan kosteloos bij Siemens Building Technologies verkrijgbaar.

De HVAC Integrated Selection Tool neemt de gebruiker niet alleen het routinewerk uit handen, maar ook het tijdrovende zoeken naar de meest geschikte en compatibele producten die nodig zijn voor de regeling van een geprojecteerde HVAC installatie. Dit gebruiksvriendelijke programma sluit naadloos aan op de praktijk en maakt gebruik van het volledige Siemens-assortiment van ventielen, aandrijvingen, sensoren, thermostaten en frequentieomvormers. De heldere menustructuur is afgestemd op de gangbare werkprocessen in de branche, zodat elke gebruiker direct aan de slag kan, ongeacht de aard van een project. Via de optie Producten kunnen de voor een project benodigde producten met een paar muisklikken, eenvoudig en doelgericht worden geselecteerd. Met de optie Toepassingen wordt het type installatie geselecteerd en op het specifieke project afgestemd. HIT stelt vervolgens uit 300 voorgeconfigureerde en aanpasbare applicaties in de toepassingsgebieden verwarming, ventilatie/luchtbehandeling, koeling en ruimteregelingen de passende oplossing samen, met inbegrip van een schets van het installatieprincipe en de materialenlijst. Alle productoverzichten omvatten desgevraagd prijsgegevens, evenals informatie over het benodigde toebehoren. Ten aanzien van elk product wordt de volledige technische documentatie bijgevoegd.

HIT beschikt bovendien over een projectbeheermodule. Hiermee kunnen reeds geconfigureerde installaties en projecten eenvoudig worden gekopieerd en vervolgens in een project worden ondergebracht. Op basis van de opgeslagen gegevens kunnen automatisch offerteteksten in Word en productlijsten in Excel worden gemaakt.

Nadat het programma vanaf DVD is geïnstalleerd, kunnen van het internet updates worden gedownload. HIT beschikt zo altijd over de meest recente assortimentgegevens, documentatie en prijzen. Ten aanzien van projecten uit het verleden geeft het programma aan welke producten eventueel niet meer beschikbaar zijn. In dat geval kunnen via de zoekfunctie op eenvoudige wijze vervangende producten worden gezocht.

Siemens Building Technologies is wereldmarktleider met oplossingen en producten voor bescherming en comfort van mensen én veiligheid in en rond gebouwen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Ad den Adel
Tel: (070) 333 7915,
E-mail: ad.den.adel@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/sbt

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com;
Internet: www.siemens.nl/persinfo

Digital beeldmateriaal is op te vragen bij: bernard.bos@siemens.com

_____________________________________________