Provincie Flevoland



Europese subsiedie voor betere bereikbaarheid Ens

De provincie Flevoland verleent een Europese bijdrage van 197.000 euro aan het project `Verbetering leefbaarheid en bereikbaarheid van het dorp Ens' in de Noordoostpolder. Met dit project wordt een nieuwe ontsluiting gerealiseerd van de Kamperweg naar de Enserweg. Deze nieuwe ontsluitingsweg ontlast het centrum van Ens en verbetert de bereikbaarheid van het glastuinbouwgebied.

De afgelopen tien jaar zijn de zittende glastuinbouwbedrijven in Ens drie tot vier keer zo groot geworden. Gedeputeerde Andries Greiner bracht onlangs, op uitnodiging van het LTO-Noord, een bezoek aan de betrokken bedrijven. Hij was zeer onder de indruk van de moderne aanpak die er wordt toegepast. Een neveneffect van deze bloeiende glastuinbouw is dat het veel drukker op de weg is geworden. Het gewone bestemmingsverkeer komt hierdoor in de verdrukking. Dankzij de ontsluiting van de Kamperweg naar de Enserweg wordt de bereikbaarheid van Ens vergroot en het centrum ontlast.

Het project past binnen de maatregel `Bevordering leefbaarheid landelijk gebied' van het Europees Programma. In het kader van deze maatregel is het mogelijk projecten te ondersteunen die het leefklimaat van het landelijk gebied versterken.