Ingezonden persbericht


Geachte Redactie,
Hierbij zend ik u het persbericht over de publicatie van het digitale Biografisch Woordenboek over "Waterschrijvers". Bijgaand als bijlage het persbericht. Zou u zo vriendelijk willen zijn hieraan aandacht te besteden in uw uitgave / programma?

Persbericht 12 februari 2008

Biografisch Woordenboek van "waterschrijvers" nu digitaal beschikbaar

Met hart en ziel schreven enige honderden Nederlanders over hun land van water, dijken en dammen, sluizen en stuwen, bruggen en tunnels. Kortom: over Nederland als waterland. Wie waren deze Nederlanders die, bewust of onbewust, zoveel informatie voor het nageslacht hebben vastgelegd? Velen van hen waren geen schrijvers, maar van A.J. van der Aa tot en met A.J. Zuur hebben allen op hun eigen manier wetenswaardige feiten verwoord en al schrijvende ook iets van zichzelf in hun werk gelegd.

Ing. J.D. van der Tuin, hoofd Documentaire Informatie van het voormalig Waterloopkundig Laboratorium (thans: Deltares), bracht bijna 700 van deze 'waterschrijvers' samen in een biografisch woordenboek. Deze personen publiceerden over waterstaatkundige zaken, onder meer over het Zuiderzeeproject. Dit digitale biografisch woordenboek is sinds kort als Thema te vinden op de website van Nieuw Land Erfgoedcentrum te Lelystad (http://www.nieuwlanderfgoedcentrum.nl) en zal in de toekomst geleidelijk aan worden uitgebreid.

()