Gemeente De Ronde Venen


Intentieovereenkomst Estafetteproject verlengd

Burgemeester en Wethouders van De Ronde Venen hebben besloten om de intentieovereenkomst, die is gesloten tussen gemeente en de combinatie Rabobank Veenstromen/ Rabo Vastgoed B.V. voor het realiseren van het Estafetteproject, te verlengen tot januari 2009. De gemeenteraad wordt gevraagd in te stemmen met de verlenging.

De voortgang van het Estafetteproject heeft vertraging opgelopen als gevolg van het onderzoek naar alternatieve sportlocaties en de besluitvorming daarover. Door de onduidelijkheid over de locatie kon het in de intentieovereenkomst afgesproken haalbaarheidsonderzoek niet van start gaan.

De vorig jaar gesloten intentieovereenkomst loopt in juli 2008 af. Het college is van mening dat voor een goede uitvoering en doorloop van het haalbaarheidsonderzoek de intentieovereenkomst moet worden verlengd met zes maanden.

HDe doelstelling van het Estafetteproject is de kernen Mijdrecht en Wilnis gereed te maken voor de toekomst. De gemeente wil dit realiseren door op de velden van de voetbalverenigingen Argon en CSW een bouwprogramma uit te voeren gericht wonen, zorg en welzijn. De woningen zijn bestemd voor starters, doorstromers en senioren. Dit betekent dat de beide verenigingen moeten verhuizen naar een nieuw sportcomplex. Bij de invulling van de oude sportvelden wordt ook onderzocht of hier winkels gerealiseerd kunnen worden. Het gaat dan om verplaatsing van bestaande winkels, in Wilnis, van het winkelcentrum aan de Molmlaan en in Mijdrecht betreft het winkelcentrum Adelhof. Afhankelijk van de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek zal de intentieovereenkomst omgezet worden in een samenwerkingsovereenkomst. Besluitvorming hierover wordt in oktober 2008 verwacht.