Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Expositie Herma Weerstand (12-02-2008)

Op de vide (omloop eerste verdieping) van ziekenhuis St Jansdal is van
1 februari t/m 1 mei a.s. een expositie ingericht van frescoâs op doek van Herma Weerstand (1966). Herma tekent en schildert al vanaf haar jongste jeugd. In de loop der jaren heeft Herma zich verschillende mediums en technieken eigengemaakt en is zij gegrepen door de verschillende uitingsmogelijkheden, en de energie die het schilderen haar geeft. Vanaf 2002 is zij ingewijd in de decoratieve schildertechnieken, waaronder fresco-muurschilderingen, grisailles en trompe-lâoeils.

Herma: âIk vind het leuk om de kennis die ik heb van de decoratieve technieken te combineren met de traditionele dragers. Vandaar dat ik geëxperimenteerd heb met het vervaardigen van frescoâs op doek. Het is toch minder permanent dan een fresco rechtstreeks op de muur en voor veel mensen daardoor toegankelijker. De doeken zijn eerst geprepareerd met een speciale lijm, waarna de kalkpleister goed kan hechten. De frescoâs zijn in secco (op droog pleisterwerk) gemaakt.â

Al sinds het bestaan van St Jansdal worden er regelmatig exposities gehouden in enkele gangen van het ziekenhuis. Voor vragen omtrent kunst in het St Jansdal en exposities kunt u contact opnemen met Guus Staal, coördinator kunst, telefoonnummer (0341) 46 3993. Of per e-mail G.Staal@stjansdal.nl. Of u bezoekt digitaal www.stjansdal.nl voor meer informatie over kunst(werken) in het ziekenhuis.


---