Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Intentieovereenkomst tussen Natuurmonumenten en RECRON

Partijen werken samen aan pilot Loonse en Drunense Duinen

Onder het toeziend oog van Gedeputeerde Onno Hoes hebben Natuurmonumenten en RECRON in het provinciehuis van Brabant op dinsdag12 februari een intentieovereenkomst voor een pilot Natura 2000 getekend. Met de intentieovereenkomst laten de beide partijen zien dat zij gezamenlijke belangen hebben en dat zij samen willen komen tot werkbare oplossingen in het Natura 2000 gebied.

Gedeputeerde Hoes is blij met het initiatief: âDe provincie hecht grote waarde aan deze oplossingsgerichte samenwerking.â Daarnaast ondersteunde Hoes de roep van Natuurmonumenten en RECRON om een steunpunt in te richten voor maatschappelijke organisaties. De overheden die de beheerplannen op moeten stellen kennen al een dergelijk steunpunt waar zij met al hun vragen op het gebied van Natura 2000 terecht kunnen.

De komende tijd wordt hard gewerkt aan de uitwerking van de intentieovereenkomst, waarin staat dat RECRON, Natuurmonumenten en de provincie Noord-Brabant een pilotproject starten in het Natura 2000-gebied 'Loonse en Drunense Duinen'. Bij deze pilot wordt ervaring opgedaan met het opstellen van een beheerplan waarbij zowel aan natuur als recreatie volledig recht wordt gedaan. De leerervaringen uit deze samenwerking worden, waar mogelijk en zinvol, gedeeld met de deelnemers aan de beheerplancommissies van de overige Natura 2000-gebieden in Nederland (161 in overig Nederland).