Gemeente Halderberge


Geen herhuisvesting Centrum voor de Kunsten Amadeus in Pauluskerk (12 februari 2007)

Samenwerking beëindigd

Centrum voor de Kunsten Amadeus wordt niet ondergebracht in de Pauluskerk te Oudenbosch. Dit is de conclusie die de stuurgroep heeft getrokken in de vergadering die op 1 februari jl. plaatsvond.

In de stuurgroep hebben, naast vertegenwoordigers van het parochiebestuur en van CvK Amadeus, ook zitting aannemersbedrijf Van Agtmaal BV namens bouwcombinatie ZAB en de gemeente Halderberge. Op 20 november 2006 is een intentieovereenkomst getekend tussen de vier genoemde partijen. Hierin kwamen partijen overeen dat zij gezamenlijk onderzoeken of Centrum voor de Kunsten Amadeus ondergebracht kan worden in een gedeelte van de Pauluskerk te Oudenbosch.

Inmiddels is gebleken dat het programma van eisen van CvK Amadeus en van het parochiebestuur niet realiseerbaar blijkt binnen het beschikbare budget. Er is met diverse varianten gepoogd om tot een realiseerbaar plan te komen. Dit vergde veel tijd en energie . Telkens bleek het financiële gat onoverbrugbaar. Aangezien partijen geen mogelijkheden meer zien om de herhuisvesting van CvK Amadeus in de Pauluskerk voor elkaar te krijgen, is besloten de samenwerking te beëindigen. Alle partijen betreuren het dat het project is mislukt. Met name voor CvK Amadeus en de Paulusparochie is het een grote teleurstelling. CvK Amadeus moet nog langer wachten op een nieuwe accommodatie De Paulusparochie ziet een mogelijkheid voorbij gaan om de kerk in een nieuwe opzet en met een medegebruiker beter exploiteerbaar te maken.

De gemeente Halderberge onderzoekt verder in overleg met bouwcombinatie ZAB en CvK Amadeus alternatieven voor een andere huisvesting. Na de oplevering van het nieuwe gemeentehuis wordt de locatie van het huidige gemeentehuis, inclusief het gebouw van CvK Amadeus, benut voor een nieuw centrumplan.

Het parochiebestuur van de Pauluskerk onderzoekt hoe en in welke vorm het huidige gebouw beter exploiteerbaar gemaakt kan worden.

Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 12/02/2008