Gemeente Barneveld


Wijkschool De Burgt kan worden gerealiseerd voor bijna 14 miljoen euro

De school kan voor dat bedrag worden gebouwd door Pellikaan Bouwbedrijf B.V. uit Tilburg. De bouwkosten bedragen bijna drie miljoen méér dan in eerste instantie was gedacht. Dat heeft vooral te maken met de sterke stijging van de bouwkosten.

De gemeenteraad heeft bij het vaststellen van de begroting voor 2008 aangegeven, dat dit jaar de voorbereiding en de bouwstart van de wijkschool De Burgt moeten plaatsvinden.

Zorgvuldige procedure
Voor de realisering van de wijkschool De Burgt is een Europese aanbestedingsprocedure gevolgd. Pellikaan Bouwbedrijf B.V. was de enige partij, die voldeed aan de gestelde eisen. Het college heeft besloten om met deze aanbieder verder te gaan, omdat het opnieuw starten van de Europese aanbesteding geen garantie geeft dat er meer geschikte gegadigden overblijven. Het opnieuw starten van een Europese aanbesteding zou overigens óók tot gevolg hebben, dat het geplande moment van oplevering (medio 2009) niet meer wordt gehaald.

De zorgvuldigheid bij het doorgaan met één aanbieder eist, dat de aanbieding (extern) wordt getoetst. De gemeente heeft hiervoor gebruik gemaakt van twee onafhankelijke, onpartijdige en gerenommeerde toetsinstanties. Uit deze onderzoeken is gebleken, dat de aanbieding van Pellikaan Bouwbedrijf B.V. marktconform is.

Gestegen bouwkosten
De bouwprijs van de wijkschool De Burgt komt bijna drie miljoen hoger uit dan in eerste instantie was geraamd. Dit hogere bedrag heeft vooral te maken met de stijging van de bouwkosten en een bijstelling van de normen voor de realisering van de schoolsportvoorziening.

De gemeenteraad van Barneveld neemt op 4 maart 2008 een besluit over de bouw van de wijkschool in De Burgt. Als alles volgens plan verloopt, kan nog vóór de zomervakantie de bouwvergunning worden afgegeven en moet de vrijstelling van het bestemmingsplan zijn verleend. Daarna kan de bouwer beginnen, zodat de geplande oplevering van de school medio 2009 niet in gevaar komt.
Mutatiedatum 12/02/2008