Politie Zuid-Holland-Zuid

12/52 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 12-02-2008 o Persberichten districrt II

JONGETJE AANGEREDEN OP VOETGANGERSOVERSTEEKPLAATS ALBLASSERDAM Op een voetgangersoversteekplaats op de Van Hogendorpweg is maandagmiddag 11 februari een 4-jarig jongetje uit Kinderdijk aangereden. Het ventje stak met zijn opa over. Een 57-jarige vrouw uit Alblasserdam kwam op dat moment in de auto aanrijden en zag het jongetje te laat. Een aanrijding was het gevolg. Het jongetje was aanspreekbaar. Hij werd met pijn aan zijn borst en buik naar het ziekenhuis gebracht. Tegen de automobiliste wordt proces-verbaal opgemaakt.

MAN KRIJGT TRAP VAN PAARD
NIEUWLAND Een 61-jarige man uit Nieuwland is maandagmorgen 11 februari ernstig gewond geraakt toen hij een trap van een paard tegen zijn hoofd kreeg. Dit gebeurde op een terrein aan de Breezijde. Hoe dit kon gebeuren, is niet bekend. Twee ambulances en het medisch team van de traumahelikopter kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer. De man werd gestabiliseerd en door de ambulance onder politiebegeleiding naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht gebracht.

FIJN GRIND VERLOREN
SLIEDRECHT Een vrachtwagen van een bedrijf uit Giessenburg is maandagmiddag 11 februari wat fijn grind verloren op de A15 ter hoogte van Sliedrecht/Papendrecht. De politie zette de vrachtwagen aan de kant van de weg. Na controle bleek dat een van de bulkzakken in de combinatie lek was. Dit kon direct worden verholpen waarna de chauffeur zijn weg kon vervolgen.

DIESEL GELEKT
MEERKERK Een Duitse vrachtwagen is maandagmiddag 11 februari een aantal liter diesel verloren op de Energieweg in Meerkerk. De vrachtwagen stond daar met pech, het bleek dat het slangetje naar de tank kapot was gegaan waardoor er diesel was gelekt op het wegdek. Brandweer en gemeente werden in kennis gesteld in verband met de gladheid. Totdat de weg was schoongemaakt, was de weg tijdelijk afgezet.

BEDRIJFSONGEVAL
GROOT-AMMERS Bij een bedrijf aan de Energieweg in Groot-Ammers heeft maandagmiddag 11 februari een bedrijfsongeval plaatsgehad. Een man uit die plaats (leeftijd onbekend) kreeg een klap van een balk waarna hij op een balk met spijkers viel. De balk die hem raakte, werd op dat moment vastgehouden door een grijper die enkele balken beet had. Twee ambulances en het medisch team van de traumahelikopter kwamen ter plaatse voor eerste hulp. De man werd met een hoofdwond en pijn aan schouders en armen meegenomen naar het ziekenhuis in Dordrecht. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld en zal een onderzoek instellen.

WINKELPERSONEEL BEDREIGD
PAPENDRECHT De politie heeft maandagavond 11 februari een 24-jarige man uit Papendrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging van winkelpersoneel in een supermarkt in winkelcentrum Wilgendonk aan de Espenhof. De man kocht daar die middag bier, maar het vermoeden bestond dat de man meer goederen uit de supermarkt in zijn tas had gestopt, maar die niet had afgerekend. Toen personeel hem hier op aansprak en in zijn tas wilde kijken, werd hij boos en uitte daarbij bedreigingen naar een van de medewerkers. De man ging daarop weg maar kwam later weer terug en bleef dreigende taal uitslaan. Daarop werd de politie ingeschakeld die de man aanhield. Hij is in verzekering gesteld.

AUTOINBREKER OP HETERDAAD BETRAPT
GORINCHEM De politie heeft op maandagavond 11 februari een 30-jarige man uit Gorinchem aangehouden in de wachtruimte van het centraal station in Gorinchem. Hij wordt verdacht van inbraak in een auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Stationsweg. De inbraak werd vastgelegd door de beveiligingscameras rondom het station. Een zeer alerte beveiligingsmedewerker schakelde direct de politie in bij het zien van de beelden. Agenten gingen er direct op af en hielden de 30-jarige aan die qua signalement voldeed aan de verdachte vastgelegd op camera. De man heeft bekend. Hij stal muntgeld uit de auto. Na verhoor is hij heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANRIJDING
PAPENDRECHT Op de Rembrandtlaan heeft maandagavond 11 februari een aanrijding plaatsgehad tussen een auto en een fietser. Een 15-jarige jongen uit Papendrecht reed op de fiets over het fietspad langs de Rembrandtlaan. Vermoedelijk is hij gaan slingeren waardoor hij tegen de afscheidingsblokken kwam die het fietspad van de rijbaan scheidden. Daardoor kwam hij op de rijbaan terecht waar hij werd aangereden door een 31-jarige automobiliste uit Papendrecht. De tiener werd met rugklachten naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht.